Κυριακή 22 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Διεθνής Διάσκεψη και διαδηλώσεις

Διεθνή Διάσκεψη οργανώνουν στο Βελιγράδι, για τα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων» και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), αύριο Δευτέρα 23 και μεθαύριο Τρίτη 24 Μάρτη 2009. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει και με τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών, που απειλεί τους λαούς και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, μια μηχανή που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60χρονά της με πανηγυρική Σύνοδο Κορυφής στο Στρασβούργο.

Λαϊκή συγκέντρωση

Στη Διεθνή Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιιμπεριαλιστικά κινήματα και φορείς από 45 χώρες, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, ο γενικός γραμματέας του Θανάσης Παφίλης και ο εκτελεστικός γραμματέας Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Στο Βελιγράδι, επίσης, θα διεξαχθεί σήμερα, Κυριακή 22 Μάρτη, η Περιφερειακή Σύνοδος των μελών του ΠΣΕ από την Ευρώπη, ενώ την Τρίτη, 24 Μάρτη, το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ για τα εγκλήματά του το 1999, στην Πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου.

Η ΕΕΔΥΕ και το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα της Ελλάδας, που μαζικά αντιστάθηκε στις φονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και στη διέλευση των στρατευμάτων του από την Ελλάδα το 1999, θα συμμετέχει μαζικά με ειδική αντιπροσωπεία με 100 αγωνιστές της ειρήνης από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η γενική γραμματέας της Επιτροπής Βέρα Νικολαΐδου, μαζί με μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα συμμετέχει, επίσης, εκ μέρους της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, αντιναύαρχος ε.α., εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ και την ΕΕΔΔΑ.

Η ΕΕΔΥΕ, επίσης, εντείνει την προετοιμασία, για να οργανώσει τη μαχητική παρουσία της στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη 2009, με το μπλοκ και το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ