Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΕΛΣ

Πορεία διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟ πραγματοποιούν σήμερα (12.30 μ.μ.), οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αντιδρώντας στην απόφαση του προέδρου του ΔΣ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου, να κλείσει τη σκηνή της οπερέτας και γενικότερα να συρρικνώσει τη Λυρική. Παράλληλα, εκφράζουν έντονη ανησυχία για το μέλλον του μοναδικού λυρικού θεάτρου μας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η «Νέα Σκηνή» της ΕΛΣ («Ακροπόλ») είναι το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που παρουσιάζει ελληνική οπερέτα επί 8 καλλιτεχνικές περιόδους, με μεγάλη επιτυχία, τονίζοντας πως το 50% των εσόδων της ΕΛΣ οφείλεται στο «Ακροπόλ» (οπερέτα και παιδικό). Κι ενώ η διοίκηση της ΕΛΣ μεθοδεύει τη γενικότερη συρρίκνωση του θεάτρου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παρατηρείται κακοδιαχείριση που θα προκαλέσει έλλειμμα στο ταμείο της. Πρόσφατα μισθώθηκαν καινούρια πολυτελή γραφεία, με πολύ ακριβότερο ενοίκιο, γίνονται προσλήψεις συνεργατών-συμβούλων με υπερβολικές αμοιβές, ενώ οι καλλιτέχνες της «Νέας Σκηνής» αμείβονται με μισθούς πείνας.

Υπενθυμίζουμε την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με την απαξίωση και συρρίκνωση της ΕΛΣ, με την οποία ζητείται απάντηση στο «ποια άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση της λειτουργίας, την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της ελληνικής οπερέτας και συνολικά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ