Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κοινός ο αγώνας!

Καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στη μικρομεσαία αγροτιά, με αφορμή την 99η επέτειο του Κιλελέρ.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: Καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου της ηρωικής εξέγερσης των κολίγων.

Θεωρούμε τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς που έγιναν το τελευταίο διάστημα πέρα για πέρα δίκαιους, γιατί είναι αγώνες για να σταματήσει η επιχείρηση ξεκληρίσματός τους, για την επιβίωση των οικογενειών τους. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας ζωής και θανάτου ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που με συνέπεια εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν, και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. Είναι απόφαση να συγκρουστούν με την πολιτική της ΚΑΠ, που είναι η πηγή των προβλημάτων τους.

Και συνεχίζει: Είναι ένας αγώνας άρρηκτα δεμένος με το νήμα των αγώνων της εργατικής τάξης ενάντια στην αντεργατική πολιτική, ενάντια στην επιθετικότητα της ΕΕ, για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για συρρίκνωση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, για απορύθμιση του χρόνου εργασίας με το 65ωρο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.ά.

Είναι αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας. Συρρίκνωση που έχει οδηγήσει χιλιάδες ακόμα να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εξαθλίωση. Είναι αγώνας για την εξασφάλιση φθηνής και υγιεινής διατροφής των εργαζομένων και του λαού μας γενικότερα.

Είμαστε μαζί τους, γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από το μεγάλωμα της ενεργού συμπαράστασης, την κοινή κάθοδο σε αγώνες με τέτοια προοπτική γίνεται πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης, ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα και τις ανάγκες εργατιάς - αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ