Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ολοι αύριο στο Κιλελέρ!

Στις 12 το μεσημέρι, συλλαλητήριο στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων

Από τον περσινό γιορτασμό της επετείου
Από τον περσινό γιορτασμό της επετείου
Την απόφασή τους να συνεχίσουν τους αγώνες κατά της αντιαγροτικής πολιτικής που τους ξεκληρίζει και «ταΐζει» με αμύθητα κέρδη τους μεσάζοντες - εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές των τροφίμων, θα διαδηλώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, συμμετέχοντας, μαζικά, στο αυριανό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, στις 12 το μεσημέρι, στο Κιλελέρ.

Την εκδήλωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 99ης επετείου της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων οργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας.

Η ΠΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, επισημαίνοντας πως «δείχνουν ότι η συσπείρωση και η πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι μονόδρομος».

Στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, μαζί με τους αγρότες, θα βρεθούν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, για να δείξουν ότι ο αγώνας της αγροτιάς αφορά και την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά, ο αντίπαλος είναι κοινός και κοινός είναι και ο αγωνιστικός στόχος. Οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια δεν κερδοσκοπούν μόνο σε βάρος των αγροτών - παραγωγών, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές τα προϊόντα τους, αλλά και σε βάρος των εργαζομένων - καταναλωτών στους οποίους τα πουλούν πανάκριβα. Και η δραστική μείωση της αγροτικής παραγωγής, για την οποία ευθύνεται η ΚΑΠ, εντείνει το διατροφικό πρόβλημα των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Στην αυριανή αγωνιστική εκδήλωση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, από τους Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ, Γ. Χώτο μέλος της Γραμματείας και Αχ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Ο φετινός γιορτασμός του Κιλελέρ έρχεται μετά την πρόσφατη μεγάλη, πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση, στη διάρκεια της οποίας αναδείχτηκε, πιο καθαρά, η αντίθεση του συνόλου των μικρομεσαίων αγροτών με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εκφράστηκε, επίσης, η απόφασή τους ν' αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής και τη δημιουργία των προϋποθέσεων, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, για την εφαρμογή μας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλα τα παραγωγικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού μας.

Ανέδειξε, ακόμα, την ανάγκη να προχωρήσουν, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, οι προσπάθειες για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την αναζωογόνηση, τη μαζικοποίηση και την ισχυροποίηση των αγροτικών συλλόγων και των Ενωτικών Ομοσπονδιών, τον παραμερισμό των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων και πολλών δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου του αγροτικού κινήματος, που είναι η ΠΑΣΥ. Και όσα, ήδη, γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ενθαρρυντικά και δημιουργούν την πίστη και την αισιοδοξία ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για τη συγκρότηση ενός «νέου αγροτικού κινήματος», που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ