Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θα ... αλλάξουν

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών από την Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να είναι αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδρυθεί ένα συμμετοχικό όργανο άσκησης αγροτικής πολιτικής.

Αφού άκουσε τα γνωστά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος των εφοδίων, την ύπαρξη καρτέλ, την ψαλίδα τιμών παραγωγού και καταναλωτή, δήλωσε ότι αυτά θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου για την ανάπτυξη της πολιτικής στον αγροτικό τομέα: «Πήραμε το μήνυμα. Θα αλλάξουμε. Κάντε υπομονή», υποστήριξε ο Σ. Χατζηγάκης.

Αλήθεια, πιστεύει ο υπουργός ότι με ένα ...«συμμετοχικό όργανο» θα μπορέσει να ξεμπερδέψει με όλα όσα έχουν υποστεί οι μικρομεσαίοι αγρότες από τις αντιαγροτικές επιλογές που εφαρμόζονται, και που έχουν συναποφασιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ - όπως και από τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ - με την ΕΕ; Η κυβέρνησή του δεν έχει ευθύνες για τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού που είναι αποτέλεσμα της κατάργησης και του εκφυλισμού των κατώτερων εγγυημένων τιμών που συμφώνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Για την προκλητική ενίσχυση των εμποροβιομηχάνων που κυριαρχούν στην αγορά και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων; Τα νέα πλήγματα στους μικρομεσαίους αγρότες που θα φέρει η νέα ΚΑΠ; Την περικοπή και κατάργηση των επιδοτήσεων κ.λπ.

Είναι δυνατόν να εμπαίζονται με τέτοιον τρόπο οι αγρότες, που γνωρίζουν ότι αν μπόρεσαν να ανατρέψουν ή να καθυστερήσουν κάποια από τα αντιαγροτικά μέτρα, οφείλεται μόνο στους διαρκείς αγώνες τους; Αυτό διδάχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τις κινητοποιήσεις τους και απορρίπτουν τους ψευτοδιαλόγους και τα ψευτοσυμβουλευτικά όργανα που τους προτείνει ο υπουργός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ