Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10319

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Κλιμακώνουν αντιλαϊκά με πρόσχημα την κρίση

Με άλλοθι την καπιταλιστική κρίση οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητούν από χτες στις Βρυξέλλες τη σκλήρυνση της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής με βάση τις κατευθύνσεις που επιτάσσει η «Στρατηγική Λισαβόνας».


ΣΕΛ.  13

ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ είναι μαστίγιο για την Παιδεία

Αλέκα Παπαρήγα: Θα υπάρξουν νέοι ταξικοί φραγμοί και πολλά φίλτρα τόσο στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο, όσο και μέσα στο Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησε χτες ο πολυδιαφημισμένος «διάλογος» για την αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση και την αναμόρφωση του Λυκείου, με την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής για την Παιδεία με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. Ο υπουργός Παιδείας εκθείασε το «διάλογο» από «μηδενική βάση» και την «εθνική συναίνεση» για την Παιδεία, επιδιώκοντας να συγκαλύψει το γεγονός ότι πρόκειται για διαδικασία με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα: Το πλαίσιο και οι στοχεύσεις των αναμορφώσεων του σχολείου και του εξεταστικού πάνε «πακέτο» με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση και γενικότερα στην Παιδεία, που έχουν καθοριστεί στο πλαίσιο της ΕΕ. Αλλωστε, οι όποιες μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο και το εξεταστικό προκριθούν τελικά και πλασαριστούν ως το προϊόν του «διαλόγου», θα είναι εκείνες που συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην προσαρμογή του σχολείου και του εξεταστικού στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, που έχει ήδη θεσμοθετηθεί με το νόμο - πλαίσιο.


ΣΕΛ.  19

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
Μέρα πάλης και διεκδίκησης

Ως μέρα πάλης και διεκδίκησης του γυναικείου κινήματος, μαζί με το εργατικό, το νεολαιίστικο, το λαϊκό κίνημα τιμήθηκε και γιορτάστηκε και η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας από χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα. Μέρα που «γιορτάστηκε» με εκδηλώσεις, συζητήσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες του ΚΚΕ (μικρή φωτ. από την εκδήλωση της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟ Αθήνας), της ΚΝΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (μεγάλη φωτ. από εξόρμηση της ΟΓΕ στην αρτοβιομηχανία «Κατσέλης»), του ΠΑΜΕ, μεταναστευτικών κοινοτήτων και συλλόγων μέσα στο Σαββατοκύριακο και που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.


ΣΕΛ.  6   -   11


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Με δικομματική σφραγίδα το έγκλημα

ΣΕΛ.  29
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Οι ΕΒΕ στην ίδια όχθη με τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  21
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Την Κυριακή το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ!

ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ