Τετάρτη 11 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δωρεά οργάνων χωρίς εμπλοκή ιδιωτών

Διακομιδή οργάνων για μεταμόσχευση
Διακομιδή οργάνων για μεταμόσχευση
Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκε, χτες, με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Χαράλαμπος Χαραλάμπους τόνισε ότι «το ΚΚΕ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δωρεάς οργάνων», αφού «είναι η μόνη λύση για να προσφερθεί ίαση σε ανθρώπους με ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, κλπ.». Ο Χ. Χαραλάμπους τόνισε ότι είναι αναγκαία η «συστηματική ενημέρωση του ελληνικού λαού», ενώ απαραίτητη είναι η προϋπόθεση πως τα όργανα αυτά «θα προσφέρονται πραγματικά δωρεάν, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και σύγχρονο Σύστημα Υγείας». Επισήμανε την αντίθεση του ΚΚΕ στην εμπορία οργάνων από ιδιώτες ή στην εμπλοκή ιδιωτών με τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αναφερόμενος ενδεικτικά στην εισαγωγή κερατοειδών ...σε κουτάκια μέσω ιδιωτών, καθώς και στην παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα του χώρου των βλαστοκυττάρων. Επίσης, επισήμανε ότι ανθρώπινα όργανα ζωτικής σημασίας χάνονται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η δωρεά οργάνων «είναι η συνέχεια της ζωής ενός ανθρώπου, την ώρα που φεύγει η ζωή ενός άλλου», και επισήμανε ότι «την προηγούμενη χρονιά υπήρξε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των εγγεγραμμένων δωρητών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ