Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στους συμβούλους παραπέμφθηκε το περιουσιακό

Τη διακοπή της συζήτησης για το περιουσιακό στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Το κεφάλαιο αυτό, είπε, παραπέμπεται για εξέταση στους συμβούλους μας κυρίους Ιακώβου και Ναμί.

Σε μερικά ζητήματα, είπε, υπάρχουν συγκλίσεις τουλάχιστον σε αυτά που συζητήθηκαν σήμερα, και οι συγκλίσεις αυτές θα ολοκληρωθούν για να υπάρξει συμφωνία ίσως στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο, ο κ. Χριστόφιας απέφυγε να αναφέρει ποιες είναι οι συγκλίσεις στο περιουσιακό, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν και θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το περιουσιακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι εκτιμήσεις θα γίνουν στο μέλλον.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν σε δηλώσεις είπε ότι πρόκειται για την τελευταία συνάντηση επί του περιουσιακού και ότι το θέμα παραπέμφθηκε στους συμβούλους των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργο Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι συζητούν ήδη τρία θέματα που αφορούν το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης καθώς και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μάρτη και ότι σε αυτή θα αρχίσει η συζήτηση για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε ερώτηση εάν στη χτεσινή συνάντηση οι κύριοι Χριστόφιας και Ταλάτ, ήρθαν πιο κοντά σε ό,τι αφορά το περιουσιακό, ο κύριος Ζεριχούν απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε εκτίμηση, καθώς, όπως είπε, αυτή θα είναι υποκειμενική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ