Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αντεπίθεση για να μη φορτωθούμε την κρίση

Στον «Ευαγγελισμό» συνεχίστηκαν χτες οι περιοδείες με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα (10 π.μ.) στο υπουργείο Απασχόλησης

Με ένα κόκκινο γαρίφαλο έφυγαν χτες από τον «Ευαγγελισμό» οι εργαζόμενες του νοσοκομείου
Με ένα κόκκινο γαρίφαλο έφυγαν χτες από τον «Ευαγγελισμό» οι εργαζόμενες του νοσοκομείου
Να μπουν πιο ενεργά στη δράση ενάντια στις δυνάμεις που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την οικονομική κρίση για να πέσουν κι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, κάλεσε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αντιπροσωπεία της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Καθαριστών - Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων που επισκέφτηκαν χτες το νοσοκομείο.

Ενόψει της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων επισκέφτηκαν τα πλυντήρια και πολλά νοσηλευτικά τμήματα, μίλησαν με τις εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας και των άλλων χώρων. Μοίρασαν στις εργαζόμενες κόκκινα γαρίφαλα και την ανακοίνωση της Γραμματείας, που καλεί σε ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική, σε οργανωμένο ταξικό αγώνα. Οι εργαζόμενες σταματούσαν για λίγο, έπαιρναν στα χέρια τους την ανακοίνωση, διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες δουλειάς και την εντατικοποίηση, για την εκμετάλλευση απ' τα ιδιωτικά συνεργεία, για τα μέτρα που πλήττουν συνολικά τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

«Η καπιταλιστική κρίση πέφτει και πάλι στις δικές μας πλάτες. Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών, εντείνεται η εκμετάλλευση, επεκτείνονται η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, αφαιρούνται δικαιώματα. Εχουν κάνει λάστιχο τη ζωή μας!», υπογράμμισαν οι συνδικαλίστριες. Και κάλεσαν τις εργαζόμενες: «Να μη σκύψουμε το κεφάλι. Η δύναμή μας είναι μεγάλη. Να γυρίσουμε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να παλέψουμε ενωμένα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τα δικαιώματα των γυναικών και όλων των εργαζομένων».

Παρότρυναν ακόμα τις εργαζόμενες να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ, τις αποφάσεις για επέκταση της μερικής απασχόλησης και της «ευέλικτης εργασίας», για εργάσιμη βδομάδα 3-4 ημερών, που θα πλήξει συνολικά την εργατική τάξη και με ιδιαίτερη οξύτητα τις γυναίκες. Κάλεσαν τις εργαζόμενες στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας της Γραμματείας στο υπουργείο Απασχόλησης στις 10 π.μ., στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη και στην απεργία στις 2 Απρίλη. Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων κατήγγειλαν επίσης τη στάση της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» που απαγόρευσε στον φωτογράφο του «Ρ» και το συνεργείο του «902» να παρακολουθήσουν την περιοδεία, ακόμα και σε μη νοσηλευτικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ