Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Δυσλειτουργίες στην ιατροδικαστική υπηρεσία

Μόνο «κατ' ευφημισμό» μπορεί να χαρακτηριστεί υπηρεσία η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας, αφού διαθέτει μόνο έναν ιατροδικαστή ο οποίος όταν λείπει σε άδεια, η θέση του μένει κενή, ενώ είναι ανύπαρκτο το υπόλοιπο προσωπικό και ούτε λόγος δε γίνεται για τα απαραίτητα εξειδικευμένα εργαστήρια. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι Κερκυραίοι να εξαναγκάζονται με δικά τους έξοδα να μεταφέρουν τον νεκρό συγγενή τους στα Γιάννενα για την απαραίτητη νεκροψία! Το θέμα έφερε πριν λίγες μέρες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους, ζητώντας την αναβάθμιση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Το πρόβλημα αναγνώρισε μεν ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά είπε ότι δεν είναι δυνατόν σε κάθε περιοχή να υπάρχουν δύο ή τρεις ιατροδικαστές. Ως λύση ανέφερε ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν τρεις ιατροδικαστές που θα τίθενται στη διάθεση του υπουργείου και θα στέλνονται στα σημεία αιχμής, όταν ο μόνιμος ιατροδικαστής παίρνει τη φυσιολογική του άδεια. Οσο για το υπόλοιπο απαραίτητο προσωπικό, είπε, ότι για την Κέρκυρα σύντομα θα γίνει η σχετική προκήρυξη.

Στην παρέμβασή του ο Χ. Χαραλάμπους κατήγγειλε ότι τα Χριστούγεννα οι Κερκυραίοι που είχαν την ατυχία να χάσουν άνθρωπό τους μετέφεραν με δικά τους έξοδα τους νεκρούς στα Γιάννενα. Ζήτησε τη στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας τονίζοντας: «το να υπάρχει στην Κέρκυρα, που χαρακτηρίζεται η ναυαρχίδα του τουρισμού και που είναι η πύλη της Ευρώπης, μια εξοπλισμένη σύγχρονη ιατροδικαστική υπηρεσία, δε νομίζω ότι είναι σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ