Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10295

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η διέξοδος και η προοπτική για τους μικρομεσαίους αγρότες

Ο αγώνας της αγροτιάς, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης πρέπει να δυναμώνει με στόχο να πληρώσουν αυτοί που τους καταληστεύουν χρόνια και να ανατραπούν στην πορεία. Συνέντευξη του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΣΕΒ
  • Οι νέες αντιλαϊκές απαιτήσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στο όνομα αντιμετώπισης της κρίσης, δηλαδή οι νέες επιδοτήσεις, οι απαλλαγές από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, έγιναν άμεσα αποδεκτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Που συμπλέουν, αφού οι απαιτήσεις του ΣΕΒ αποτελούν στρατηγική επιλογή τους για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • Μπροστά στην αντεργατική συμμαχία των δυνάμεων κεφαλαίου ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ παλεύει για την άμεση ενεργοποίηση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολουμένων, της συμμαχίας τους σε ένα κίνημα αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό, με στόχο την απόκρουση των συνεπειών της κρίσης. Με διεκδικήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους. Που θα τσακίσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θα οργανώνει το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΣΕΛ.  2  -  5

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Μια αναμέτρηση με γενικότερη σημασία

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική «Τζάμπο» σε βάρος εργαζομένων, συνδικάτων και συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, με την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, δείχνει ότι το κεφάλαιο είναι αμείλικτο απέναντι σε κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ αποτελούν σοβαρό εμπόδιο (φωτογραφία από την προχτεσινή κινητοποίηση). Οσο περισσότερο γίνεται αντιληπτός ο χαρακτήρας της μάχης, τόσο βαθύτερα κατανοείται η ανάγκη να δυναμώσει, να αποτελέσει παράδειγμα, να συζητηθεί η πείρα αυτού του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς.


ΣΕΛ.  7   -   8

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Προς τιμήν των 90 χρόνων και του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και στη μνήμη του γιου μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους της ΚΝΕ, που χάθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, διαθέτω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας, το ποσό των 142.000 ευρώ, σαν συμβολή στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Κανελλόπουλος Δημήτρης


Προσφέρουν στο ΚΚΕ

Ο Δ.Η.Λ. προσφέρει 1.000 ευρώ.

Η Ενωση Λεμβούχων Θήρας προσφέρει 1.500 ευρώ.

Ο Τάκης Ψύλλας προσφέρει 1.000 ευρώ.



ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Προετοιμασία για μια σκληρή μάχη

ΣΕΛ.  12  -  13
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Πρόσω για «ΝΑΤΟ της Ευρασίας»

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ