Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μολιερικό «Σχολείο γυναικών»

Στα πλαίσια του φεστιβάλ «Πέρα από τα όρια», στις 11 και 12/2 (8.30 μ.μ.), στο θέατρο «Παλλάς» το παρισινό, εθνικό θέατρο «Odeon - Theatre de l' Europe», θα παρουσιάσει (με ελληνικούς υπέρτιτλους) τη μολιερική κωμωδία «Σχολείο γυναικών», με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό (γνωστό στην Ελλάδα από πολλές ταινίες του) Ντανιέλ Οτέιγ (στο ρόλο του Αρνόλφ), σε σκηνοθεσία του φημισμένου Ζαν - Πιερ Βενσάν.

Μια παράσταση που απέσπασε πολλούς κριτικούς επαίνους από το γαλλικό Τύπο: «Μεγάλο λαϊκό θέατρο, για το πλατύ κοινό. Αυτό που κάνει ο Οτέιγ είναι πολύ ωραίο, το τραγικό προκαλεί γέλιο»... «Η σκηνοθεσία του Ζαν - Πιερ Βενσάν θα αφήσει εποχή. Η ικανότητα του Οτέιγ να προκαλεί γέλιο μοιάζει με αυτήν του Τσάπλιν και του Μπάστερ Κίτον»...

Εξαιρετικά μεταμορφώσιμος ηθοποιός ο Ντανιέλ Οτέιγ, στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλες μολιερικές κωμωδίες («Μισάνθρωπος», «Κατεργαριές του Σκαπίνου», «Ταρτούφος») και τώρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα έργο «χαραυγή θεάτρου και ανθρωπιάς», το πιο ανατρεπτικά φιλοσοφικό έργο του Μολιέρου.

Συντελεστές της παράστασης είναι και οι: Μπερνάρ Σαρτρέ (δραματουργία), Ζαν - Πολ Σαμπά (σκηνικά), Αλέν Πουασόν (φωτισμοί), Πατρίς Κοσετιέ (κοστούμια μολιερικής εποχής), Σουζάν Πιστέ (μακιγιάζ). Παίζουν επίσης οι: Ζαν-Ζακ Μπλαν, Μπερνάρ Μπλοχ, Μισέλ Γκοντέ, Πιερ Γκοντάρ, Τσάρλι Νέλσον, Λιν Τιμπό, Νταβίντ Γκουγιέ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ