Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10293

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Δημαγωγούν και τρομοκρατούν για να εξαπατήσουν το λαό

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν και οι δύο τη δημαγωγία και την τρομοκρατία για να εξαπατήσουν το λαό. Η απάντηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημα, στη ζωή.


ΣΕΛ.  9

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ σε συνδικάτα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Σήμερα, στη 1 μ.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 5, η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Μονοπώλια και κράτος χτυπούν τους εργάτες. Υπεύθυνη για την αποθράσυνση του κεφαλαίου είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και το αντεργατικό πλαίσιο που οικοδόμησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • Με μια καλά σχεδιασμένη και στοχευμένη παρέμβαση, η πολυεθνική «Τζάμπο» επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απαιτεί να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου και απειλεί με φυλάκιση και χρηματικές κυρώσεις συνδικάτα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
  • ΚΚΕ: Οι καπιταλιστές επιτίθενται με αγριότητα συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων και, πολύ περισσότερο, στη συνδικαλιστική, ταξική τους δράση, προκειμένου να φορτώσουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους. Η απάντηση και ο μονόδρομος για την εργατική τάξη είναι να οξύνουν αποφασιστικά την ταξική πάλη κατά του κεφαλαίου, των μηχανισμών και των κομμάτων του. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
  • ΠΑΜΕ: Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης «Τζάμπο», είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
«Σχολείο» αγώνα η απεργιακή κινητοποίηση

Σε «σχολείο» αγώνα μετατράπηκε η 24ωρη απεργιακή μάχη, που έδωσαν για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων που ήδη έχουν γίνει και αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας για παραπέρα απολύσεις. Η ταξική αλληλεγγύη, η οργάνωση του αγώνα, με προοπτική και αιτήματα που ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, ήταν τα μαθήματα αυτού του «σχολειού».


ΣΕΛ.  21

Αμεση απάντηση

Σήμερα Παρασκευή, στις 5.30 μ.μ., το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε συγκέντρωση έξω από το κατάστημα «Τζάμπο» στα Πευκάκια. Αύριο Σάββατο, συγκεντρώσεις στα «Τζάμπο» σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη 10 Φλεβάρη, τα ταξικά συνδικάτα και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλούν σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.



ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Ακόμα μεγαλύτερα βάρη για τα λαϊκά στρώματα

ΣΕΛ.  17
Κηδεύτηκε η Αλέκα Παΐζη

ΣΕΛ.  33
ΚΚΕ ΓΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Ευθύνονται όσοι στήριξαν την απελευθέρωση

ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΟΖΑΝΗ
Αλλοι δυο νεκροί εργάτες

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να δοθούν τώρα τα συγγράμματα στους φοιτητές

ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ