Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΧΑΒΑΛΕΣ»
Κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα

Να τους αποκόψει από τις ταξικές δυνάμεις επιχειρεί η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Σερρών

Συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου θα έχουν σήμερα οι παράνομα απολυμένοι από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΧΑΒΑΛΕΣ» σε Σέρρες και Καβάλα, απαιτώντας λύση στα προβλήματά τους. Στο πλευρό τους θα βρεθούν οι ταξικές δυνάμεις, παρά τις προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ να αποκόψει την επαφή των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων του «ΧΑΒΑΛΕΣ», οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, ζήτησαν από τους συναδέλφους τους «να μην πάει μαζί τους το ΠΑΜΕ» στη συνάντηση με την υφυπουργό!

Το ΠΑΜΕ, παρεμβαίνοντας και στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σερρών, κατήγγειλε τη στάση της ΠΑΣΚΕ που σπρώχνει τους εργαζόμενους στα αδιέξοδα των «προγραμμάτων» και ζητάει να μη διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά, και, φυσικά, να κόψουν την επαφή με τις ταξικές δυνάμεις, που «τους χαλάνε τη σούπα»! Ενδεικτική της στάσης της ΠΑΣΚΕ είναι και η άρνησή της να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πανσερραϊκή απεργία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, που έθεσαν στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Σερρών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οσο για τη συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης, οι ταξικές δυνάμεις προειδοποιούν τους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες και τους καλούν να βγουν οργανωμένα στην αντεπίθεση, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, το μόνο δρόμο που θα φέρει πιο κοντά τη λύση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ