Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Κύμα» λαϊκής συμπαράστασης

Αντιπροσωπείες μαζικών φορέων εργατών, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων, της σπουδάζουσας νεολαίας επισκέπτονται τα αγωνιστικά μπλόκα, δηλώνοντας ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα και πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού

Eurokinissi

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Στο πλευρό τους στέκονται, μαχητικά, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι των σπουδών, συνταξιούχοι, εκφράζοντας την ενεργό αλληλεγγύη και τη μαχητική συμπαράστασή τους στον μακρόχρονο, σκληρό και δίκαιο αγώνα τους.

Στα αγωνιστικά μπλόκα καταφτάνουν, καθημερινά, αντιπροσωπείες εργατικών συνδικάτων, σωματείων επαγγελματοβιοτεχνών, φοιτητικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών, θέλοντας, με την επιτόπου παρουσία τους, να δηλώσουν πως η μάχη που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά συνεγείρει και κινητοποιεί όλα τα λαϊκά στρώματα, χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Καταφτάνουν, επίσης, τρόφιμα και άλλα εφόδια που χρειάζονται στους αγωνιστές της αγροτιάς, οι οποίοι, επί μία και πλέον βδομάδα, βρίσκονται μέρα - νύχτα στο μετερίζι της πάλης.

Το συνεχώς διευρυνόμενο κύμα λαϊκής αλληλεγγύης και συμπαράστασης δίνει ισχυρή ώθηση στο αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών και, ταυτόχρονα, θωρακίζει την πάλη τους έναντι του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», που «καλλιεργείται» από τους κυβερνώντες και διάφορους άλλους «καλοθελητές», τα πρώτα δείγματα του οποίου έχουν κάνει, ήδη, την εμφάνισή τους.

Το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν το πρώτο που στήθηκε στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, την περασμένη Δευτέρα, από τους μικρομεσαίους αγρότες της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας, που έφτασαν εκεί με εκατοντάδες τρακτέρ, υποδέχεται καθημερινά εκπροσώπους πολλών μαζικών φορέων.

Την περασμένη Πέμπτη, το μπλόκο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και την ίδια μέρα ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Αντιπροσωπεία γυναικών από τα Τρίκαλα
Αντιπροσωπεία γυναικών από τα Τρίκαλα
Το χώρο επισκέφτηκαν, επίσης, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εκπρόσωποι πολλών πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων της περιοχής, καθώς και συνταξιουχικών οργανώσεων και πολλών άλλων μαζικών φορέων. Χαρακτηριστικά ν' αναφέρουμε ότι το μπλόκο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Παγκληρικής Παλλαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης, με επικεφαλής τον παπα-αγρότη Χρήστο Ζαρκαδούλα. Ψηφίσματα συμπαράστασης φτάνουν από όλη τη χώρα.

«Ακατάλυτος δεσμός»

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το μπλόκο «άλλαξε όψη», καθώς οι εκατοντάδες επισκέπτες του έμειναν εκεί για αρκετή ώρα, συμμετέχοντας στην «καθημερινή ζωή» των αγωνιζόμενων αγροτών.

Στις συναντήσεις με μέλη των διοικήσεων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που οργανώθηκαν, αναδείχτηκε ο «σταθερός και ακατάλυτος δεσμός» που συνδέει τους μικρομεσαίους αγρότες με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα των πόλεων και τη σπουδάζουσα νεολαία.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής αντιπροσωπείες της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, συλλόγων φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ της περιοχής, γυναικείων συλλόγων από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και αντιστασιακών οργανώσεων - μελών της ΠΕΑΕΑ συγκεντρώθηκαν σε ειδικό χώρο συνάντησης που έχει διαμορφωθεί στο μπλόκο - εκεί μετέφεραν τα τρόφιμα και άλλα εφόδια που είχαν μαζί τους - και εκπρόσωποί τους διάβασαν ψηφίσματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Μάνα, πατέρας και παιδιά, όλοι μαζί στο μπλόκο
Μάνα, πατέρας και παιδιά, όλοι μαζί στο μπλόκο
Εκ μέρους των αγωνιζόμενων αγροτών τους προϋπάντησαν ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Σπ. Τσιοτινός, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη» - το Σάββατο η αντιπροσωπεία της Ενωσης Γυναικών Λάρισας κι άλλοι εκπρόσωποι φορέων είχαν συναντηθεί με τον Β. Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - οι οποίοι, αφού εξέφρασαν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους για τη λαϊκή συμπαράσταση στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τόνισαν πως η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα ουσιαστικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες δεν πρόκειται να δεχτούν τα ψίχουλα ζητιανιάς που «προσφέρει» η κυβέρνηση και να φύγουν από τα μπλόκα «με σκυμμένο το κεφάλι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασίστηκε η συγκρότηση πανθεσσαλικού μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας(2019-01-25 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν το δίκαιο αγώνα τους στα μπλόκα και με πολύμορφες κινητοποιήσεις(2017-02-04 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών(2014-01-28 00:00:00.0)
Δυναμώνει το κίνημα συμπαράστασης(2010-02-02 00:00:00.0)
Δύναμη δίνει η συμπαράσταση!(2010-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ