Τρίτη 27 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ
Στο αγωνιστικό μετερίζι

Σταθερά στο μετερίζι του αγώνα και σε συντονισμό με το συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, παραμένουν από την προηγούμενη Πέμπτη οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, στο μπλόκο που έχουν στήσει στη θέση «Παλιούρια» στον Εθνικό δρόμο Χαλκίδας - Ιστιαίας, έξω από το Μαντούδι. Κατά διαστήματα, το πρωί και το μεσημέρι προχωρούν σε αποκλεισμό του δρόμου και παράλληλα ενημερώνουν τους διερχόμενους, γιατί αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους και για τα δίκαια αιτήματά τους.

Χτες το πρωί, πορεία με τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Τριάδας, του Δήμου Μεσσαπίων, από την Τριάδα στα Ψαχνά και μέχρι τη διασταύρωση προς βόρεια Εύβοια και παρέμειναν επί της Εθνικής οδού Χαλκίδας - Ιστιαίας, αποκλείοντας το δρόμο για περίπου μια ώρα.

Στη Φωκίδα

Αγωνιστικό μέτωπο άνοιξαν και οι αγρότες της Φωκίδας από χτες το πρωί - επανερχόμενοι - παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους και άλλα αγροτικά μηχανήματα στην Εθνική οδό Αμφισσας - Λαμίας στην είσοδο της πόλης της Αμφισσας, όπου θα παραμείνουν. Κατά διαστήματα, πραγματοποιούν πολύωρους αποκλεισμούς του δρόμου, κλιμακώνοντας, έτσι τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας - στο κάλεσμα της οποίας ανταποκρίθηκαν οι αγρότες - ελαιοκαλλιεργητές - «μετά την αδιαφορία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ικανοποίηση των αιτημάτων που υποβάλλαμε σε σχετικό ψήφισμα μετά από σύσκεψη των αγροτικών φορέων και αγροτών ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας (έγινε στις 14/1) σε νέα σύσκεψη που έγινε στις 25/1 αποφασίσαμε κλιμάκωση του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ