Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο

Αναγκαίος ο κοινός αγώνας εργατών - αγροτών τονίζει σε ανακοίνωσή της

«Η μήτρα που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα είναι η ίδια που οξύνει και βαθαίνει τα προβλήματα των αγροτών, των οικοδόμων, της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σε ανακοίνωση με την οποία καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργάτες του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Οι επιπτώσεις της πολιτικής που οδηγεί τους αγρότες στο ξεκλήρισμα, της πολιτικής της ΕΕ και της ΚΑΠ, «έχουν άμεση αντανάκλαση και στα ήδη οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Ακόμα περισσότερο σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τη μαζική ανεργία αγροτών και εργαζομένων από τη μια και από την άλλη τα λαϊκά στρώματα θα στερούνται και θα ακριβοπληρώνουν τα βασικά αγροτικά προϊόντα» τονίζει η Ομοσπονδία.

Ενώ καλώντας τους μικρομεσαίους αγρότες να συνταχθούν με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στα πλαίσια της ΠΑΣΥ, να εγκαταλείψουν τους όψιμους υπερασπιστές τους, όσους συμβάλλουν στον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει: «Σήμερα επιβάλλεται κοινός αγώνας εργατών - αγροτών σε ένα ενιαίο αντιμονοπωλιακό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο». Και απαιτεί από την κυβέρνηση να δοθούν άμεσα λύσεις στα αιτήματα των αγροτών για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, ικανοποιητικές τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των παρακρατήσεων, μείωση του κόστους παραγωγής (χτύπημα της κερδοσκοπίας, κατάργηση του ΦΠΑ, επιδότηση στα αγροτικά μέσα και εφόδια).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ