Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στη Βουλή το επίδομα πτωχοκομείου

Κατατέθηκε η τροπολογία για το λεγόμενο επίδομα θέρμανσης

Στην κατάθεση της τροπολογίας για τη χορήγηση του επιδόματος πτωχοκομείου, που το ονομάζουν έκτακτο επίδομα θέρμανσης, προχώρησε χτες, μετά από μεγάλη καθυστέρηση η κυβέρνηση. Το επίδομα αφορά μόνο τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και τους επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους, ενώ το ύψος του, από 100 μέχρι 200 ευρώ για ολόκληρη τη χρονιά, καθορίζεται με βάση τη γεωγραφική περιφέρεια και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Είναι εμφανές ότι σε μια περίοδο αφόρητης ακρίβειας και βίαιης συμπίεσης μισθών και συντάξεων, η χορήγηση τέτοιου είδους και αυτού του ύψους επιδομάτων, είναι καθαρός εμπαιγμός και προσεγγίζει τα όρια της ύβρης προς τους «δικαιούχους», οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν με συντάξεις και επιδόματα των 300 και 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί στους δικαιούχους που κατοικούν σε Αρκαδία, Γρεβενά, Δράμα, Εβρο, Ευρυτανία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκιδική.

Εκατόν πενήντα ευρώ (150 ) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Εκατό ευρώ (100 ) για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Τα ποσά είναι αφορολόγητα και θα καταβληθούν στους μεν συνταξιούχους μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και στους μακροχρόνια άνεργους μέσω του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ