Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ανέξοδες δηλώσεις...

Με τη νοημοσύνη της μικρομεσαίας αγροτιάς παίζουν, όπως συνηθίζουν άλλωστε, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Με αφορμή τις δηλώσεις Χατζηγάκη και των δήθεν κυβερνητικών παροχών προς τους αγρότες της χώρας, που στόχο έχουν φυσικά την κάμψη των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και το... κεντροαριστερό «ξαδερφάκι του», βγήκαν στο παζάρι, με σκοπό να ψαρέψουν ψηφοφόρους.

Για «μέτρα ασπιρίνες» έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ακόμη ότι «η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης».

Την άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, «ώστε να μπορέσει να προκύψει επιτέλους η ανόρθωση της υπαίθρου και η ανασυγκρότηση της Αγροτικής Οικονομίας».

Και οι δύο μαζί σιωπούν για τη νέα ΚΑΠ και τη συνολικότερη ευρωενωσιακή πολιτική, που οδήγησε στο σημερινό σημείο, ένα βήμα πριν το οριστικό ξεκλήρισμα, το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών.

Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, όταν το μεν ΠΑΣΟΚ την ψήφιζε το 2003 στο σχετικό συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και ο ΣΥΝ «βγάζει σπυράκια» και μόνο στο άκουσμα της λέξης «ανατροπή» της ΚΑΠ;

Οι δύο δηλώσεις, πάντως, εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν μία, κάπως έτσι: «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης... για να προκύψει επιτέλους η ανασυγκρότηση της Αγροτικής Οικονομίας». Τόσο απλά, για να μην ξοδεύεται και πολύ χαρτί στα φαξ. Αλλωστε, υπέρ της... «πράσινης γεωργίας» είναι και οι δύο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ