Πέμπτη 15 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ο τζίρος πήγε καλά

Στα σκαριά τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου

Αύξηση τζίρου παρουσίασαν οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το δίμηνο Οκτώβρη - Νοέμβρη του 2008, παρά την καταστροφολογία στην οποία επιδόθηκαν εδώ και μήνες οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου. Σ' αυτή που βασίστηκε και η κυβέρνηση για να προωθήσει τα μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών του τουρισμού, τα οποία ξεπερνούν σε κόστος τα 250 εκατ. ευρώ και προβλέπουν μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση των ξενοδόχων από τους εργαζομένους τους, μέσω του ΟΑΕΔ!

Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, περισσότερο ευνοημένες είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, άνω των 100 κλινών, ενώ παρουσιάστηκε το φαινόμενο με λιγότερες διανυκτερεύσεις να αυξηθεί ο τζίρος των ξενοδοχείων. Μάλιστα, περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ετοιμάζονται για νέες επενδύσεις μέσα στη χρονιά.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με τη νέα ηγεσία του, ετοιμάζεται να προωθήσει άμεσα όλες τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, τόσο για τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου, όσο και τα «υπόλοιπα» της προηγούμενης περιόδου, όπως το θεσμικό πλαίσιο για τις πισίνες, την «τακτοποίηση» των πολεοδομικών παρανομιών των ξενοδοχείων. Εμφαση θα δοθεί στην αναδιοργάνωση των γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, με πλήρωση θέσεων, αξιολόγηση και περιστολή δαπανών. Για όλα τα παραπάνω ξεκινούν επαφές με τα συναρμόδια υπουργεία.

Στο μεταξύ, χτες, το προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας συναντήθηκε με τη ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, «συμμερίστηκε πλήρως» τον προβληματισμό του!!! Συμφωνήθηκε μάλιστα η συνεργασία των δύο φορέων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ