Τετάρτη 14 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Αύριο νέο αγωνιστικό ραντεβού

Περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, συλλαλητήριο μαζί με τους μαθητές στη Θεσσαλονίκη, κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Σε συγκέντρωση - περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας προχωρούν αύριο στη 1 το μεσημέρι σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών της Αθήνας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 και διεκδικούν:

Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο! Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Παιδεία. 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία. Οχι στην κατάργηση - περιορισμό του ασύλου!

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι σύλλογοι: Φιλοσοφικής, ΣΕΜΦΕ Πολυτεχνείου, Γεωλογικού, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ.

Κινητοποιήσεις διοργανώνονται αύριο και: Στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΠΚΣ και ο Σύλλογος Εικαστικού της Σχολής Καλών Τεχνών καλούν στις 11.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου. Οι φοιτητές θα συναντηθούν με τους μαθητές στο Αγαλμα Βενιζέλου όπου καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, στις 12 το μεσημέρι. Στα Γιάννενα, στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία, καλούν οι σύλλογοι Χημικού και ΠΤΕΤ. Στην Αρτα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κιλκίς καλεί ο σύλλογος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ. Ακόμα, τα Συντονιστικά Αγώνα Μαθητών και η ΠΚΣ καλούν σε κινητοποιήσεις σε: Κοζάνη, στις 12 μ., κεντρική πλατεία, Φλώρινα, στις 12 μ., κεντρική πλατεία, Κατερίνη, στις 11 π.μ., κεντρική πλατεία. Στις Σέρρες, στις 11 π.μ., στο κτίριο διοίκησης καλεί η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ και την ίδια ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας, καλεί το ΣΑΣ Σερρών.

Ούτε ένα ευρώ για σίτιση, στέγαση, βιβλία

«Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα», ξεκαθαρίζει η ΠΚΣ, η οποία σε ανακοίνωση, με αφορμή την αυριανή περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται στην τραγική κατάσταση με τα συγγράμματα που είναι «αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και του νόμου - πλαισίου» και ανάμεσα σε άλλα απαιτεί: Να δοθούν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα άμεσα και δωρεάν σε κάθε φοιτητή, η εξεταστική να ξεκινήσει τουλάχιστον 10 μέρες μετά τη διανομή των συγγραμμάτων, να μην εφαρμοστεί καμιά λίστα που περικόπτει τα βιβλία για τους φοιτητές.

«Δε βάζουμε από την τσέπη μας ούτε ένα ευρώ», ξεκαθάρισαν χτες το μεσημέρι φοιτητές κατά τη διάρκεια μαζικών παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις Πρυτανείες του Γεωπονικού και Πάντειου Πανεπιστημίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής. Οι φοιτητές απαίτησαν να δοθούν άμεσα τα συγγράμματα, καθώς στο Γεωπονικό η εξεταστική στα εργαστήρια έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα, ενώ σε μια βδομάδα ξεκινάει και η εξεταστική θεωρητικών μαθημάτων. Αντίστοιχα, στο Πάντειο η εξεταστική ξεκινάει στις 2 Φλεβάρη, χωρίς να έχουν διανεμηθεί τα περισσότερα βιβλία, ενώ στα περισσότερα τμήματα έχει δοθεί λίστα συγγραμμάτων, όπως προβλέπει και ο νόμος - πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ