Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΪΑΜΙ.-- Σε 97 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε χτες δικαστήριο στο Μαϊάμι το γιο του πρώην δικτάτορα της δυτικοαφρικανικής Λιβερίας Τσαρλς Τέιλορ. Καταδικάστηκε ο 31χρονος Τσαρλς Μακ Αρθουρ Ιμάνουελ ως επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας στη Λιβερία επειδή βασάνισε και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους επειδή αντιτίθονταν στην κυβέρνηση του πατρός...

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Κάτι παραπάνω από υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να διχοτομηθεί το Σουδάν και να ανεξαρτητοποιηθεί το νότιο τμήμα του εφόσον συνεχίσει η «ταραγμένη» σχέση μεταξύ βορρά και νότου και η αθέτηση βασικών όρων της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2005, αναφέρει έκθεση του βρετανικού ιδρύματος αναλύσεων «Τσάταμ Χάουζ» που συνδέεται με το Φόρεϊν Οφις.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία το ΑΝC ενόψει των καλπών που θα στηθούν το Μάρτη για τις προεδρικές εκλογές.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Μειώθηκε σε 40% από 50% το πλαφόν της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ προκειμένου να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα, σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε χτες η πλειοψηφία των βουλευτών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Χιλιάδες Σέρβοι έκαψαν χτες τη ρωσική σημαία στο Κραγκούγεβατς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Μόσχας να κλείσει τις στρόφιγγες φυσικού αερίου από την Ουκρανία προς την Ευρώπη.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η κενυατική κυβέρνηση εκτιμά πως περίπου 10.000.000 Κενυάτες θα χρειαστούν άμεσα βοήθεια σε τρόφιμα. Μεγάλες περιοχές της χώρας κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας. Πριν 4,5 χρόνια είχε κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας και φτώχειας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πρωτοφανής αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς σε Αγγλία και Ουαλία παρατήρησαν πέρσι οι βρετανικές υγειονομικές αρχές.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Σλοβενία, Αυστρία και Κροατία κατατάσσονται στις πρώτες τρεις θέσεις των μεγαλύτερων ξένων επενδυτών στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Δεκατέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια έφηβη και δύο κορίτσια, έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χτες τα ξημερώματα την Κόστα Ρίκα. Ο σεισμός προκάλεσε σημαντικές κατολισθήσεις και μεγάλες καταστροφές, ενώ πιθανολογείται πως βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους που κατέρρευσαν.

ΧΕΡΑΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Νέες επιθέσεις αυτοκτονίας με θύματα αμάχους σημειώθηκαν χτες στο Αφγανιστάν. Η πρώτη σημειώθηκε σε αγορά της Ζάρανζ της επαρχίας Νιμρόζ, με αποτέλεσμα περίπου 10 άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε επίσης σε αγορά της Μαϊουάντ στην Κανταχάρ, με αποτέλεσμα δύο κατοχικοί στρατιώτες να σκοτωθούν και ακόμα τρεις άμαχοι.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εξήντα συλλήψεις πραγματοποίησαν οι κινεζικές αρχές μετά το σκάνδαλο του επιμολυσμένου με μελαμίνη γάλακτος, από την κατανάλωση του οποίου 300.000 άνθρωποι ασθένησαν, στην πλειοψηφία παιδιά, και έξι έχασαν τη ζωή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-06-07 00:00:00.0)
Με λιμοκτονία απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι(2014-07-08 00:00:00.0)
Φονικός σεισμός(2012-06-13 00:00:00.0)
Σαν σήμερα(2012-02-04 00:00:00.0)
Δεκάδες νεκροί(2009-06-24 00:00:00.0)
Οι πυρκαγιές δεν περίμεναν τις προσλήψεις δασοπυροσβεστών(2008-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ