Σάββατο 10 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΠΑΤΡΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Πρέβεζα
Την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασε χτες το βράδυ στην Πάτρα πλήθος κόσμου μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών φορέων και οργανώσεων. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου μίλησε ο Αντρέας Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας.

Με προμετωπίδα το πανό που έγραφε «ΣΤΟΠ στη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Ενιαίο ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης» ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πρώτο σταθμό το βρετανικό υποπροξενείο. Εκεί έκαψαν σημαίες του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Λίγο νωρίτερα είχαν αποκαθηλώσει τη σημαία της ΕΕ από το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας και ταυτόχρονα ανάρτησαν αυτή της Παλαιστίνης. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα όπου κατέθεσαν στεφάνι.

Με τη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσαν η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης, το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και η Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου. Στη συγκέντρωση που έγινε στη Νομαρχία συμμετείχαν και Αραβες διαδηλωτές, οικονομικοί μετανάστες που μένουν στο Ηράκλειο, από την Παλαιστίνη και τη Συρία με σημαίες και πανό. Μίλησαν ο Γιάννης Ξημεράκης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, και εκπρόσωπος των Παλαιστινίων. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης του Ισραήλ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης έστειλαν οι εργαζόμενοι της Λευκάδας στη χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και τη συμμετοχή των Επιτροπής Ειρήνης, Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Σύλλογο Δασκάλων, Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου. Η συγκέντρωση έγινε στον Αγιο Μηνά με κεντρικό ομιλητή το Θωμά Καββαδά εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Δυναμική διαδήλωση έγινε και στην Πρέβεζα στην κινητοποίηση που συνδιοργάνωσαν η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ του νομού και η Επιτροπή Ειρήνης. Ακολούθησε μαχητική πορεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ