Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Στη χτεσινή ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα φετινά βραβεία της για τις επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες. Στα βραβεία της τάξης Γραμμάτων και Τεχνών συμπεριλαμβάνονται:

Αργυρό μετάλλιο, στον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Z. Σοφιανό, για όλη την προσφορά του. Βραβείο στον ποιητή Γεώργιο Βέη για την ποιητική συλλογή «Λεπτομέρειες κόσμων». Βραβείο εις μνήμην Γιάννη Παπαϊωάννου, στο συνθέτη στον Φίλιππο Τσαλαχούρη. Βραβείο στην πιανίστα Κριστίν - Aνη Τοκατλιάν. Βραβείο στον Παναγιώτη Φ. Χριστόπουλο για την ιστορική μελέτη «Νικολάου Σπηλιάδου ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ, ήτοι Ιστορία της Επαναστάσεως των Ελλήνων». Βραβείο στον Νικόλαο Μπακουνάκη για το βιβλίο «Μια στιγμή της Ευρώπης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Ο λόγος, η εικόνα, ο μύθος του Ανδρέα Ρηγόπουλου». Eπίσης, απένειμε στους συγγραφείς έπαθλο στην Μαρίνα Δετοράκη, Βραβείο «Γεωργίου Π. Οικονόμου», στον Παντελή Νίγδελη, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, στον Ανδρέα Μαρκαντωνάτο.

Επίσης, Βραβείο ποίησης στον Τίτο Πατρίκιο, για όλο το έργο του. Βραβείο πεζογραφίας, στον Μένη Κουμανταρέα, για όλο το έργο του. Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στην Μαρία Πυλιώτου, για το βιβλίο «Μ' αγαπάς; Σ' αγαπώ!!!». Βραβείο δοκιμίου, στον Διονύσιο Μαγκλιβέρα, για το βιβλίο «Η ζωή ως διαδρομή». Βραβείο μυθιστορήματος, στην Δήμητρα Κολλιάκου για το βιβλίο «Θερμοκρασία δωματίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ