Η κυβέρνηση δε ...μετακινείται από τις συνταγές της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ξεκαθάρισε στην ομιλία του λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η μόνη μετακίνηση, όπως εξήγησε, θα είναι σε πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση. Επικαλέστηκε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων αντεργατικών μέτρων. Παράλληλα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, έδωσε το στίγμα της δυναμικής αντιμετώπισης, εγείροντας ανησυχίες για νέα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του λαϊκού κινήματος.
Με προεκλογικές κορόνες εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας τη διενέργεια εκλογών. Απέδωσε την οικονομική κρίση αποκλειστικά στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η διέξοδος βρίσκεται στις «συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων».
Διέξοδο σε ...διαλόγους με την κυβέρνηση, προτάσεις για κατάργηση των εξετάσεων και διακομματικές συζητήσεις για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, για τους αγώνες της ελληνικής νεολαίας παρά τις μεγαλοστομίες περί ενός «νέου κινήματος» και «στροφής της ιστορίας».
«Πακέτο» μέτρων, που θύμισαν εποχές χούντας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας απαγόρευση διαδηλώσεων, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και «ιδιώνυμο» για τη χρήση κουκούλας, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν δολοφονία η εκτέλεση του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο προϋπολογισμός στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε τα μεσάνυχτα της Κυριακής εγκρίθηκε από τους 151 βουλευτές της ΝΔ. Κατά ψήφισαν 146 βουλευτές της αντιπολίτευσης (έλειπαν για λόγους υγείας ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ένας του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ «παρών» ψήφισε ο - εκ της ΝΔ προερχόμενος - ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατούλης.
Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή. Στα φύλλα της Τετάρτης και της Πέμπτης θα δημοσιευτούν περιλήψεις από τις ομιλίες που έκαναν κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009 οι βουλευτές του Κόμματος.