Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ του κεφαλαίου και όχι μόνο στην εκάστοτε κυβέρνηση

Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία, θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό.

  • Οποιο και αν είναι το βάθος της κρίσης, η χρονική διάρκειά της, είναι βέβαιο ότι με το που θα ξεσπάσει, ο λαός, η νεολαία, οι γυναίκες θα δεχτούν ένα νέο καταιγισμό πυρών. Σήμερα είναι ακόμη πιο φανερό ότι υπάρχουν δύο δρόμοι ανάπτυξης. `Η θα υπάρχει μία οικονομία οργανωμένη για τα κέρδη, ή μία οικονομία οργανωμένη για τις ανθρώπινες ανάγκες. Κέρδη και ανθρώπινες ανάγκες δε συμβαδίζουν.
  • Λαός και νεολαία για να ζήσουν καλύτερα, χρειάζεται κίνημα όχι αντίθεσης προς τη ΝΔ ή προς το ΠΑΣΟΚ αλλά αντίθεσης στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, κίνημα αντικαπιταλιστικό, κατά της εξουσίας της κυρίαρχης τάξης. Δεν αρκεί η αντιπαράθεση με την εκάστοτε κυβέρνηση. Λαϊκή κυβέρνηση, λαϊκή εξουσία είναι να αλλάξει η τάξη στην εξουσία. Διότι, μπορεί να αλλάζουν κυβερνήσεις και η κυρίαρχη τάξη να παραμένει αλώβητη.
  • Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι, δε θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δε θέλει να την καταστρέψει.

ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ