Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πρόοδο βλέπει ο Μπους στην κατοχή

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Ο Μπους πραγματοποίησε επίσης αιφνίδια επίσκεψη στο Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του ότι ο πόλεμος «δεν τελείωσε», ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «βρίσκεται σε κρίσιμο και αποφασιστικό σημείο για να κερδηθεί»... Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τα στρατόπεδα των κατοχικών δυνάμεων και μίλησε σε Αμερικανούς στρατιώτες και πεζοναύτες, υποστηρίζοντας προκλητικά ότι η κατοχή υπήρξε εποικοδομητική, καθώς το Αφγανιστάν «είναι μετά από οκτώ χρόνια μία διαφορετική χώρα», με τις δυνάμεις κατοχής να «σημειώνουν ελπιδοφόρα πρόοδο»... Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν φτάνουν σήμερα τους 31.000 στρατιώτες και προετοιμάζεται η αποστολή ακόμα 20.000, με στοχοποίηση ιδιαίτερα του Νότιου Αφγανιστάν που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ σε πολεμικές επιχειρήσεις των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που ξεκίνησαν την Πέμπτη και έληξαν χτες, στις περιοχές Ναντ Αλι και Μούρτζα της επαρχίας Χελμάντ, σύμφωνα με την εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση σκοτώθηκαν τουλάχιστον «40 αντάρτες», μεταξύ των οποίων και ο Μουλά Σαλίμ, «ένα από τα ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν».

Την ίδια στιγμή και δεδομένων των διαδοχικών επιθέσεων που δέχτηκαν οχήματα ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων, που διασχίζουν το Πακιστάν, οι Πακιστανοί οδηγοί αρνούνται πλέον να συμμετάσχουν σε τέτοιες αποστολές, επικαλούμενοι κίνδυνο της ζωής τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ