Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται οι έρευνες...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΒΟΜΒΑΗ.--

Συνεχίζονται οι έρευνες αναφορικά με το μακελειό της Βομβάης τόσο στην Ινδία όσο και στο Πακιστάν, με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία να εκδηλώνουν ισχυρό ενδιαφέρον ανάμειξης σε αυτές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επισκέφθηκε τόσο την Ινδία όσο και το Πακιστάν, το Λονδίνο προτίθεται να «συμβάλει» στην «αντιτρομοκρατική θωράκιση» του Ισλαμαμπάντ και με έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναζητώντας «τρομοκράτες» με διασυνδέσεις στις χώρες αυτές...

Βάσει των ερευνών που διεξάγονται στην Ινδία σχετικά με τις επιθέσεις της Βομβάης, φαίνεται να αποδεικνύεται ότι οι δράστες της Βομβάης είχαν μελετήσει χάρτες της πόλης και χρησιμοποίησαν με εξαιρετικό τρόπο την τεχνολογία, όπως φαίνεται και από τις μαρτυρίες του ενός επιζώντος.

Στο μεταξύ το Πακιστάν κατήγγειλε την Κυριακή παραβίαση του εναέριου χώρου του από ινδικά αεροσκάφη, ενώ ο Ινδός πρωθυπουργός δηλώνει θέληση για ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ