Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απόρριψη της αστυνομικής ερμηνείας για τη δολοφονία Μενέσες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τρία χρόνια μετά και ακόμη η δικαιοσύνη να αποφανθεί όσον αφορά την εν ψυχρώ δολοφονία του Βραζιλιάνου ηλεκτρολόγου Ζαν Σαρλ ντε Μενέσες, τον Ιούλη του 2005 στο Λονδίνο, από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έδρασαν με εντολές «πυροβολήστε να σκοτώσετε»...

Το σώμα ενόρκων που κλήθηκε να αποφανθεί για τις συνθήκες θανάτου του ντε Μενέσες, κατέληξε χτες σε μία «ανοιχτή» ετυμηγορία, καθώς δεν ήταν σε θέση να αποφασίσει εάν οι αστυνομικοί που τον πυροβόλησαν βρέθηκαν τότε σε κατάσταση «νόμιμης άμυνας» ή «μη νόμιμης άμυνας». Απέρριψε ωστόσο την εκδοχή της βρετανικής αστυνομίας περί «λάθους» για το θάνατο του 27χρονου Βραζιλιάνου.

Η οικογένεια του Μενέσες, ο οποίος δέχτηκε επτά σφαίρες στο κεφάλι στο σταθμό Στόκγουελ του λονδρέζικου Μετρό από αστυνομικούς (είχαν δηλώσει πως τον σκότωσαν ως «ισλαμιστή καμικάζι»), στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ότι ένιωσε «ξαναγεννημένη», ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ζήτησε αμέσως την έναρξη έρευνας για ψευδορκία για τους αστυνομικούς και αξιωματικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ