Σάββατο 29 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Ο «ευρωμονόδρομος» οδηγεί στην κρίση

Οι προτάσεις των κομμουνιστών για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ

Τις προτάσεις των κομμουνιστών για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας, παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής ο Στ. Σκοπελίτης, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του Κόμματος. Ο Στ. Σκοπελίτης, αφού επισήμανε ότι η παρουσίαση αυτή γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερης όξυνσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, είτε αυτές ανήκαν στη ΝΔ είτε στο ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στεκόμενος ιδιαίτερα στα τοπικά χαρακτηριστικά της αγροτοκτηνοτροφικής οικονομίας της Λέσβου και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανάπτυξή της.

Ο ομιλητής ξεκαθάρισε ότι η πραγμάτωση των προτάσεων αυτών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αλλαγή της πολιτικής που ακολουθείται χρόνια τώρα και στον αγροτικό τομέα. Και τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τα κόμματα που κινούνται στο μονόδρομο της ΕΕ, γι' αυτό και είναι αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. Σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εργατική τάξη και τη φτωχομεσαία αγροτιά να συσπειρωθεί στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που θα ενισχύουν την προσπάθεια του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα του προβλήματα και να στεριώσει στον τόπο του.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στρατής Αντώνας και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Βαγ. Παλαιολόγου και Ελένη Βουλβούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ