Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ - ΕΔΟΝ
«Δύο Οργανώσεις, μια εκδήλωση, μια γροθιά»

Τους ποιητές Κ. Βάρναλη και Θ. Πιερίδη, τιμούν σε κοινή εκδήλωση την Παρασκευή οι δύο Οργανώσεις. Θα μιλήσουν οι Γραμματείς των Κεντρικών τους Συμβουλίων Γ. Πρωτούλης και Χ. Χριστοφίδης

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΚΝΕ και τα 65 χρόνια ΕΔΟΝ, διοργανώνουν από κοινού οι δύο Νεολαίες, αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφ. Σ. Καράγιωργα), με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Χρίστο Χριστοφίδη, Γραμματέα του ΚΣ της ΕΔΟΝ.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ποιητές Κώστα Βάρναλη και Θεοδόση Πιερίδη που συνέδεσαν το έργο τους με τα δίκια της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος και θα πλαισιωθεί με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προβολές κι έκθεση φωτογραφίας.

«Δυο οργανώσεις... μια εκδήλωση... μια γροθιά. Δυο ποιητές, δυο λαοί... μια γιορτή», λένε οι Οργανώσεις στο φυλλάδιο που έχουν φτιάξει για την αναγγελία της εκδήλωσης και τονίζουν: «Δενόμαστε με τους κοινούς μας αγώνες, με τους στίχους των ποιητών των λαών μας και συναντιόμαστε, για να γιορτάσουμε ΜΑΖΙ δίνοντας από κοινού την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό».

  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο «Συρμό» σήμερα στις 9.30 μ.μ. προβάλλεται η ταινία του Τζον Φορντ, «Τα σταφύλια της οργής», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Στάινμπεκ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ