Τρίτη 18 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη η ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού

Πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών, μεταξύ των οποίων και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
Πλήθος εκπροσώπων μαζικών φορέων συμμετείχε στην έναρξη των εργασιών, μεταξύ των οποίων και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα
«Ξέρουμε ότι οι γυναίκες δεν είμαστε μόνες μας. Εχουμε την ιστορία με το μέρος μας: Οι εργαζόμενες γυναίκες και οι εργαζόμενοι άνδρες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δημιουργήσουν έναν παράδεισο στη γη, όταν πάρουν στα χέρια τους στην εξουσία. Τώρα είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ να θυμηθούμε τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και να τα κάνουμε όπλα μας... Τώρα είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ να είμαστε σε επαγρύπνηση, αντιμετωπίζοντας τους αποκαλούμενους δημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες πολιτικούς που προωθούνται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, συμπληρώνοντας την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να ξεσηκωθούμε ενάντια στην εκμετάλλευση της ελπίδας των λαών από τέτοιους δημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες που δεν κάνουν τίποτα άλλο απ' το να συμπληρώνουν νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές...».

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταφέροντας πείρα από τους αγώνες των γυναικών όλης της ηπείρου και αντιπροσωπεύοντας την Περιφέρεια Ευρώπης της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, η Ναχίντε Μπιρντάλ από το Πατριωτικό Μέτωπο Γυναικών Τουρκίας, η οποία χαιρέτισε - μεταξύ άλλων - το συνέδριο το Σάββατο.

Στο συνέδριο πήραν ακόμα μέρος γυναίκες από Αγκόλα, Κούβα, Μεξικό, Ιορδανία, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Ρωσία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Βραζιλία κλπ., οι οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων στο σεμινάριο με τίτλο «Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών και Διεθνιστική Αλληλεγγύη» που διοργάνωσε στην Αθήνα η ΟΓΕ. Μια πρωτοβουλία που ανέλαβε στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δράσης σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα και με την ευθύνη που της αναλογεί ως συντονίστρια Ευρώπης της ΠΔΟΓ (όπου εκλέχτηκε μετά το συνέδριο της ΠΔΟΓ, τον Απρίλη του 2008). Αλλωστε, πιστή στο καθήκον της διεθνιστικής αλληλεγγύης, η ΟΓΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια προώθησε μια σειρά δραστηριότητες: Διοργάνωσε επανειλημμένα Καραβάνια Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, επισκέψεις στη Γιουγκοσλαβία όταν βρέθηκε στο στόχαστρο των πολεμοκάπηλων κλπ.

Η έμπρακτη έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και η ενίσχυση του διεθνούς συντονισμού της αγωνιστικής δράσης απασχόλησε και την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΔΟΓ, που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 12 και 13 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ