Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Καταγγελίες για «απάτη»

Για «κομπίνα» άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ κατά την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» - στο κομμάτι του που αφορά την πιστοποίηση φοιτητών και σπουδαστών για τη γνώση τους στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - κάνει λόγο, σε δημοσίευμά της η λαρισαϊκή εφημερίδα «Ελευθερία». Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάποιοι επιχειρηματίες, προκειμένου να πάρουν την επιδότηση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα (η οποία προφανώς δίνεται ανάλογα με το πόσους φοιτητές επιμορφώνουν και πιστοποιούν), εμφάνιζαν καταστάσεις με «πιστοποιημένους» φοιτητές - μαϊμού, δηλαδή φοιτητές που ποτέ δεν παρακολούθησαν τα σχετικά σεμινάρια και δεν έδωσαν τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η απάτη μέσω του κυβερνητικού προγράμματος ξεπερνά το μέγεθος των 10 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνοντας ότι «ορισμένοι επιχειρηματίες επιδόθηκαν σε οργανωμένη λεηλασία». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από τους 60.000 φοιτητές του προγράμματος εκτιμάται ότι οι 15.000 είναι "φαντάσματα"» και ότι πρόκειται για «πλιάτσικο "σχολαρχών", κάποιων φορέων πιστοποίησης και ενδιάμεσων που "προμήθευαν" με φοιτητές» προκειμένου να καρπωθούν τα 600 ευρώ κατά άτομο που δίνονταν από το πρόγραμμα.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση αυτή, έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Γιώργος Κοσμίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ