Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οι εργάτες διαδηλώνουν για την Παιδεία

Δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή

Οι εργάτες του Πειραιά διαδηλώνουν για τη μόρφωση των παιδιών τους. Γονείς και εργατικά σωματεία, μαζί με τους μαθητές και άλλους ακόμα μαζικούς φορείς, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους και διεκδικούν την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Με πρωτοβουλία, λοιπόν, της Ομοσπονδίας Γονέων της Νομαρχίας Πειραιά, που είχε καλέσει γονείς, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς σε σχετική σύσκεψη, διοργανώνεται: Παμπειραϊκό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 20 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Διαδηλώνουν ενάντια στην υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και διεκδικούν δημόσια δωρεάν και ενιαία Παιδεία για όλους. Δηλώνουν ότι οι γονείς δεν πρέπει να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για εκπαιδευτικές ελλείψεις, ενώ απαιτούν και κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει, με απόφαση που έχει λάβει, και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά. Συμμετέχουν, επίσης, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, ο Σύλλογος καθαριστριών Δημοτικών Σχολείων, γυναικείοι σύλλογοι μέλη της ΟΓΕ, εξωραϊστικοί σύλλογοι δήμων, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ο σύλλογος Λογιστών, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, το σωματείο αμμοβολιστών, ηλεκτρολόγων πλοίων, οικοδόμων, επισιτισμού, ελαιουργών, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, η Επιτροπή Νέων 5ου Διαμερίσματος Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Η στάση των παρατάξεων του συμβιβασμού στην ΕΛΜΕ

Την ώρα που όλοι οι παραπάνω φορείς και κυρίως, τα δεκάδες εργατικά σωματεία θα διαδηλώνουν για την Παιδεία που έχει σήμερα ανάγκη ο λαός, οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά θα παρευρίσκονται... διά αντιπροσώπου! Απέναντι στο αίτημα των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Αγ. Κινήσεις απάντησαν «όχι» και αποφάσισαν απλώς να σταλεί ένας εκπρόσωπος που θα χαιρετίσει...

«Αυτό που δεν μπορούν να ανεχτούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι ουρές τους είναι το ξεκάθαρο, ταξικό περιεχόμενο του συλλαλητηρίου. Γιατί σε αυτό θα καταγγελθεί η πολιτική της ΕΕ και όλων των κομμάτων που την υπηρετούν (...) Γιατί στο συλλαλητήριο αυτό, οι εργαζόμενοι κάνουν ένα βήμα να συντονιστούν κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ και καλούν και τους εκπαιδευτικούς σε αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι τη συμπόρευση των Εκπαιδευτικών με το ταξικό εργατικό κίνημα», σχολιάζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη στάση των δυνάμεων του συμβιβασμού. Παράλληλα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΔΣ των σωματείων τους, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 20 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους σήμερα και αύριο(2008-11-20 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την Παιδεία(2008-11-19 00:00:00.0)
Παλλαϊκά συλλαλητήρια για την Παιδεία των αναγκών μας(2003-02-27 00:00:00.0)
Παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο(2003-02-25 00:00:00.0)
Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία το Σάββατο 1η Μάρτη(2003-02-22 00:00:00.0)
Με αγώνες υποδέχονται το Πολυτεχνείο(1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ