Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Σουηδικό ... μοντέλο

Συγκλονιστική, αν μη τι άλλο, είναι η είδηση που έρχεται από τη Σουηδία . Υπάλληλοι - προφανώς εκτελώντας εντολές των παραπάνω - του σουηδικού υποκαταστήματος του γερμανικού ομίλου «Lidl» μόλυναν με τοξικά απορρυπαντικά τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του καταστήματος για να ...αποτρέψουν τους άστεγους να παίρνουν υπολείμματα από τρόφιμα και άλλα είδη απ' αυτά... Και αυτό εν αγνοία των αστέγων, που προφανώς στη συνέχεια κατανάλωναν τα τρόφιμα.

Ο σάλος που ξεσηκώθηκε ανάγκασε τον εκτελεστικό διευθυντή του ομίλου στη Σουηδία να... ζητήσει συγνώμη, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «για ό,τι συνέβη ούτε επιτρέπεται, ούτε και προτείνεται από τον όμιλο».

Το λεγόμενο «σουηδικό μοντέλο» - που αποτελεί πρότυπο για πολλούς ακόμα και στη χώρα μας - αλλά και το γκρέμισμα των κοινωνικών κατακτήσεων από τις αρχές του '90, οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στην εργασία, στις συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά. έχουν αυξήσει δραματικά τη φτώχεια στη χώρα, με αρκετούς ανθρώπους να αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για τρόφιμα σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν. Μάλιστα, οι άστεγοι έχουν αρχίσει να φτιάχνουν και συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ