Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών οι άμαχοι

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χθες στο Αφγανιστάν, με την πλειοψηφία των θυμάτων να είναι για ακόμα μία φορά άμαχοι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, που πυροδοτήθηκε σε αγορά οικόσιτων ζώων, με πολύ κόσμο, στο Μπατί Κοτ της επαρχίας Ναργκαχάρ και είχε σαν στόχο αυτοκινητοπομπή αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων. Οι πληροφορίες για τα θύματα μεταξύ των αμάχων εμφανίζονται συγκεχυμένες, με τις εκτιμήσεις να αναφέρονται ακόμα και σε 20 νεκρούς Αφγανούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έναν Αμερικανό στρατιώτη και ακόμα 74 άμαχους τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι αφγανικές αρχές την αποδίδουν στους «Ταλιμπάν».

Εξακολουθεί η γκρίνια του Πακιστάν προς τις ΗΠΑ

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, είχε την Τετάρτη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ζητώντας για ακόμα μία φορά να σταματήσουν οι αμερικανικές επιδρομές στη χώρα του, στις περιοχές των φυλών, που, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, έχουν στόχο τους «ισλαμιστές αντάρτες που ενισχύουν τους "Ταλιμπάν" του Αφγανιστάν». Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη συνάντηση.

Στο μεταξύ στο Πακιστάν ένοπλοι απήγαγαν τον Ιρανό διπλωμάτη, εμπορικό ακόλουθο του ιρανικού προξενείου, Αταρ Ζάντα, στην Πεσαβάρ, αφού δολοφόνησαν τον σωματοφύλακά του, με την ενέργεια να αποδίδεται στους «Ταλιμπάν», που δρουν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ