Τρίτη 10 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μεγάλες ζημιές στ' ανατολικά

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν το οδικό δίκτυο, αγροτικές καλλιέργειες και τα παράλια του νομού Λάρισας από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ιδιαίτερα στους Δήμους Μελιβοίας και Αγιάς και κυρίως στα χωριά Ομόλιο, Στόμιο, Βελίκα, Αγιόκαμπο, Πρινιά. Αγροτικοί δρόμοι γέμισαν λασπόνερα καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι κάτοικοι πολλών χωριών, όπως του Στομίου και του Ομόλιου, μέχρι χτες ήταν χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο εξαιτίας των βλαβών που προκλήθηκαν στα δίκτυα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της ύδρευσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα του Πλατανορέματος στον Αγιόκαμπο, η οποία, υπέστη ζημιές, όχι μόνο από τα νερά, αλλά και από τα μεγάλα κούτσουρα δέντρων, απομεινάρια της καλοκαιρινής πυρκαγιάς, τα οποία παρασύρθηκαν από τη βροχή. Προβλήματα δημιουργήθηκαν χτες και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πυργετού.

Σοβαρές ζημιές, εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, υπέστησαν και πολλές εκτάσεις βαμβακοκαλλιέργειας στον Αλμυρό, στη Σούρπη και στο Βελεστίνο της Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον Αλμυρό καταστράφηκε το 20 με 25% της παραγωγής βαμβακιού, που βρίσκεται στο στάδιο της συγκομιδής, ενώ στη Σούρπη ζημιές προκλήθηκαν και στις εγκαταστάσεις των Πηγών Μαυρομάτη, δημιουργώντας μεγάλο υδροδοτικό πρόβλημα. Καταστροφές προκλήθηκαν, επίσης, και σε μεγάλες εκτάσεις μηλοκαλλιέργειας στο Πήλιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ