Σάββατο 7 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Διαμαρτύρονται για τις τιμές

Για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της βαμβακοπαραγωγής διαμαρτύρονται με επιστολή τους προς τον υπουργό Γεωργίας και τους τοπικούς βουλευτές οι παραγωγοί της Αγκαθιάς Μελίκης. Οπως τονίζουν, δεν ανακοινώνεται η τιμή ασφάλειας στο προϊόν, ενώ όσον αφορά στο όριο καταλληλότητας για την υγρασία του βάμβακος ζητούν αυτό να αυξηθεί προκειμένου να παραδώσουν την παραγωγή τους.

Η επιστολή των βαμβακοπαραγωγών έχει ως εξής:

«Αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της βαμβακοκαλλιέργειας, εμείς τα μέλη της Ομάδας Βαμβακοπαραγωγών Αγκαθιάς του Δήμου Μελίκης απευθυνόμαστε προς κάθε αρμόδιο και ζητάμε:

- Την άμεση ανακοίνωση της τιμής ασφάλειας που θα ισχύει φέτος για το βαμβάκι, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας ως παραγωγοί.

- Την αύξηση του ορίου καταλληλότητας για την υγρασία του βαμβακιού προς εκκόκκιση, τουλάχιστον κατά 3 μονάδες, διότι με το σημερινό όριο είναι αδύνατο όχι μόνο να παραδώσουμε την παραγωγή μας, αλλά ούτε θα προλάβουμε να τη μαζέψουμε από το χωράφι.

Η άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων μας κρίνεται απαραίτητη για την επιβίωσή μας και για το λόγο αυτό ζητάμε την ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαφορετικά θα διεκδικήσουμε δυναμικά την επίλυση των προβλημάτων μας, διότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος μας δεν πάει άλλο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ