Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Στη μάχη κατά της νέας ΚΑΠ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της νέας ΚΑΠ και, γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, οργανώνει τη Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη». Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, οι μικρομεσαίοι αγρότες των Τρικάλων θα εκφράσουν την αγωνιστική αντίδρασή τους στην πολιτική που μειώνει συνεχώς το εισόδημά τους και τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Ομοσπονδίας, τα προβλήματα που κυριαρχούν αυτό το διάστημα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής σχετίζονται με τις χαμηλότερες, σε σχέση με πέρσι, τιμές που διαμορφώνονται, φέτος, στο καλαμπόκι - πουλιέται 17 λεπτά το κιλό, όταν πέρσι η τιμή του ήταν 26 λεπτά - στα σιτηρά και το βαμβάκι, ενώ χαμηλές παραμένουν και οι τιμές στο γάλα, στο κρέας και σε άλλα αγροτικά προϊόντα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η αλματώδης άνοδος στις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, καύσιμα, αγροτικό ρεύμα, μηχανήματα κ.ά.), που ανεβάζουν στα ύψη το, ήδη, υπερδιογκωμένο κόστος παραγωγής.

Τονίζεται, δε, ότι το συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, θα συγκρουστεί συνολικά με την αντιαγροτική πολιτική για να την ανατρέψει.

Να σημειώσουμε ότι, όπως δείχνουν στοιχεία από αρμόδιες υπηρεσίες, που δημοσίευσε πριν λίγες μέρες ο «Ρ», στα τρία χρόνια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, στο νομό Τρικάλων επήλθε μεγάλη στρεμματική μείωση των καλλιεργειών σιτηρών, καλαμποκιού και βαμβακιού, που υπολογίζεται, συνολικά, στα 100.000 στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ