Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Κ. Γραμματόπουλου
Εργο του Κ. Γραμματόπουλου
Εκθεση ζωγραφικής του Κώστα Γραμματόπουλου (1916 - 2003), με τίτλο «Η αταραξία και το πάθος του φωτός», φιλοξενείται στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Ο Κ. Γραμματόπουλος, «χαράκτης και ζωγράφος του Αιγαίου», αποδίδει πρωτότυπα το ελληνικό τοπίο. Με αφηρημένες γραμμές, ρυθμούς και χρώματα, συνέθεσε ονειρικά πλάνα, με την «αταραξία και το πάθος του φωτός».

  • Εως 11/10 στο «Μήλο» (Αμύντα 11, πλ. Προσκόπων), παρουσιάζεται η έκθεση της Χαράς Παπαγιαννοπούλου «Χειμωνιάτικο ταξίδι». Εκτίθενται συνθέσεις, σειρές και μεμονωμένες φωτογραφίες, που διερευνούν ζητήματα ρυθμού, σύνθεσης, χρώματος, φωτός, σκιάς και ροής.
  • Την τελευταία του δουλειά παρουσιάζει ο Σάββας Χριστοδουλίδης (έως 8/11) στην γκαλερί «Α.Δ.» (Παλλάδος 3). Πρόκειται για την 4η ατομική έκθεση γλυπτών που εστιάζουν σε μικρά και μεγάλα πορσελάνινα διακοσμητικά.
  • Την καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου με τίτλο «Ο,τι δεν αντανακλάται, δεν υπάρχει» παρουσιάζει (έως 8/11), η γκαλερί «Thanassis Frissiras» (Κριεζώτου 7).
  • Εκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Σωτηροπούλου, φιλοξενεί η αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 4). Η φωτογράφος εμπνέεται από τη Ν. Υόρκη, ιδιαίτερα από την ατμόσφαιρα του Σόχο και αποτυπώνει σκηνές με κτίρια και ανθρώπους της μεγαλούπολης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ