Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Χρώματα» Ηπείρου, μνήμη Σεφέρη

Αφιερωμένο στην Ηπειρο είναι το μουσικοχορευτικό πολιτιστικό διήμερο, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (27,28/9, 9μμ, είσοδος ελεύθερη), στο «Κατράκειο» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νίκαια - Πολιτιστικό Καλοκαίρι». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει (27/9): Ηπειρωτική ζυγιά του Πετρολούκα Χαλκιά, συνοδευόμενη από τον γιο του Χαράλαμπο Χαλκιά, τον εγγονό του Πέτρο Χαλκιά (κλαρίνα), Αχιλλέα Χαλκιά (βιολί), Χριστόδουλο Ζούμπα και Θεόδωρο Μπαλντούμα (ντέφι). Συμμετέχουν η παραδοσιακή χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας και Ηπειρώτες τραγουδιστές του έντεχνου ρεπερτορίου που θα ερμηνεύσουν γνωστά ηπειρώτικα τραγούδια. Τραγουδούν: Ελένη Δήμου, Κώστας Λεοντίδης, Κώστας Μάντζιος, Γιώργος Μεράντζας, Δημήτρης Υφαντής.

Κυριακή (28/9): Η ζυγιά του Πετρολούκα Χαλκιά συνοδεύει γνωστούς Ηπειρώτες τραγουδιστές του δημοτικού ρεπερτορίου (Δάφνη Νικολάου, Αντώνης Κυρίτσης, Στέλιος Μπέλλος, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Ηλίας Κόντης, Βαγγέλης Κώτσου, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κώστας Μήτσης). Συμμετέχει η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σχήμα Αετόπετρας και Λίθινου Ιωαννίνων, τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Νίκαιας, του Συνδέσμου Ηπειρωτών Πειραιά, του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριάσιου Πεδίου και Χαϊδαρίου. Το διήμερο θα λειτουργούν περίπτερα με ηπειρώτικα προϊόντα και ταβέρνα με παραδοσιακούς μεζέδες. Στο τέλος κάθε μέρας θ' ακολουθεί ηπειρωτικό γλέντι με την ορχήστρα του Πετρολούκα Χαλκιά.

  • Ο Δήμος Νίκαιας και το Σπίτι της Κύπρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μικρασιατικής Μνήμης, διοργανώνουν αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, τη Δευτέρα (7.30μμ), στο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργής. Μελοποιημένα ποιήματα του Σεφέρη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Δήμου Μούτση, ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ