Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνοπτικές διαδικασίες για διάλυση - απολύσεις

Στα επιχειρήματα - πρόκληση επιμένει ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών

Μέσα στη βδομάδα συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να ανάψει και τυπικά το «πράσινο φως» για τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), με την προκήρυξη διαγωνισμών για την πώληση των τριών ξεχωριστών εταιρειών (πτητικού έργου, επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και Τεχνικής Βάσης).

Η κυβέρνηση επιταχύνει με αυτόν τον τρόπο τις διαδικασίες, ώστε να είναι ...συνεπής απέναντι στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την εκκαθάριση - υπό την αυστηρή εποπτεία της Κομισιόν - του ομίλου ΟΑ έως τον ερχόμενο Απρίλη και την απόλυση των 8.000 εργαζομένων σ' αυτόν.

Με χτεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση αποκρατικοποιούνται οι αεροπορικές εταιρείες, ισχυρίστηκε για μια ακόμα φορά ότι «με το σχέδιο της κυβέρνησης Καραμανλή οι εργαζόμενοι δε θίγονται καθόλου και θα έχουν τις ίδιες αμοιβές που έχουν σήμερα». Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αναξιοπιστία όταν καταγγέλλει σήμερα την αποκρατικοποίηση της ΟΑ, ενώ το ίδιο επιχείρησε στο παρελθόν τρεις φορές να την ιδιωτικοποιήσει. Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, όλων των εργαζομένων, ακόμα και συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΝΔ, ο Κ. Χατζηδάκης, αντί απάντησης, έθεσε προς όλους το ερώτημα «γιατί ειλικρινά επιμένουν στη μη λύση του προβλήματος της "Ολυμπιακής", το οποίο είναι εθνική υπόθεση». Αναφερόμενος σε Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για προσχεδιασμένη πώληση της ΟΑ σε Αραβες με εμπλοκή Ελληνα εφοπλιστή, αντί για διεθνή διαγωνισμό, ο Κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτά είναι «στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και της τερατολογίας».

Την ώρα που όλα τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν προκλητικά στην εφαρμογή του καταστροφικού σχεδίου κυβέρνησης - ΕΕ για τις ελληνικές αερομεταφορές, προβάλλοντας ψευδέστατους ισχυρισμούς, όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΑ έχουν απορρίψει στο σύνολό του και το σχέδιο και τις απολύσεις, μέσω των προγραμμάτων υποχρεωτικής συνταξιοδότησης, μετατάξεων και επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που αποφάσισε η ηγεσία της ΟΣΠΑ σε πρόσφατο συνέδριο, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σήμερα σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Για την 1 Οκτώβρη 2009, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών στο Χολαργό και στις 10 Οκτώβρη διοργανώνουν Πανευρωπαϊκή Ημερίδα. Τη μέρα αυτή συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευγλωττα ευχαριστήρια(2009-10-20 00:00:00.0)
Τυπικό «ναι» στο ξεπούλημα της ΟΑ(2009-03-12 00:00:00.0)
Απολύσεις «δώρο» στους υποψήφιους επενδυτές(2008-11-04 00:00:00.0)
Εμμονή στους διασπαστικούς ...διαλόγους(2008-10-08 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο «Ολυμπιακή» και ΟΣΕ(2008-02-05 00:00:00.0)
Εκβιαστικά τελεσίγραφα πριν το ξεπούλημα(2007-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ