Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θερμή συνάντηση με τους αντιστασιακούς

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων
«Η επαναστατική Κούβα είναι "φάρος" για τους επαναστάτες όλου του κόσμου. Οι Ελληνες κομμουνιστές αντιστασιακοί νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την 50χρονη συνέχιση της Κουβανικής Επανάστασης» - «Ηρθαμε στην Ελλάδα για να τιμήσουμε το 90χρονο ΚΚΕ και να γιορτάσουμε στο Φεστιβάλ μαζί σας τα πενήντα χρόνια αντοχής της Κουβανικής Επανάστασης, γιατί η αντοχή της είναι και δική σας νίκη».

Σ' αυτές τις δύο φράσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, Γιώργη Μωραΐτη, και του Χουάν Κάρλος Μαρσάν Αγκιλέρα, από το ΚΚ Κούβας, συνοψίζονται τα ολόθερμα συναισθήματα και το αγωνιστικό περιεχόμενο της χτεσινής συνάντησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και των σωματείων της ΠΟΑΟ με κουβανική αντιπροσωπεία, παρόντος και του Κουβανού πρέσβη, Ερμές Ερέρα Ερνάντες.

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συνόψισε την ιστορία του αντιφασιστικού και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του ελληνικού λαού και της σημερινής συνέχειάς του καθώς και τα αισθήματα αλληλεγγύης του για την Κούβα και τους αγωνιστές της. Ο Χουάν Κάρλος Μαρσάν μίλησε επίσης για τους προεπαναστατικούς αγώνες, την επανάσταση, την πολύμορφη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας. Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ πρόσφερε στην κουβανική αντιπροσωπεία διάφορες εκδόσεις της που αναφέρονται στο Νησί της Επανάστασης και η συνάντηση έκλεισε με δυο προτάσεις του Χουάν Κάρλος Μαρσάν που ενθουσίασαν τους Ελληνες αντιστασιακούς: Να υπάρξει επαφή των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων με την Ενωση Ανταρτών και Μαχητών της Κούβας και να διοργανωθεί επίσκεψη Ελλήνων αντιστασιακών το 2009 στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ