Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα η τρίτη συνάντηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Συνεχίζονται σήμερα οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, αναφερόμενος στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση, σήμερα, που αναμένεται να συνεχίσει τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, σημείωσε ότι «πάντοτε η δική μας η πλευρά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολλή υπευθυνότητα και με πολλή σοβαρότητα αντιμετωπίζει αυτές τις διαπραγματεύσεις, με καλή προετοιμασία, με προσήλωση στις αρχές που πλείστες όσες φορές έχουμε διακηρύξει, με αποφασιστικότητα και ευελιξία, με στόχο, μέσα από δύσκολες πράγματι διαπραγματεύσεις, να μπορέσουμε τελικά να φτάσουμε στο ποθητό, που είναι η λύση του Κυπριακού, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί εδώ και 34 χρόνια».

Ο Μ. Ταλάτ, από την πλευρά του, κατά τους εορτασμούς του νέου νομικού τουρκικού έτους, υποστήριξε χθες ότι «μπορεί να παρουσιαστούν δυσκολίες κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης» και τόνισε τη σημασία του νομικού παράγοντα στην επίλυση του Κυπριακού.

Εν τω μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, κατέστησε σαφές στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατόπιν εντολής του Δ. Χριστόφια, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δε συζητά την τουρκική θέση περί παρθενογένεσης για τη δημιουργία του ομοσπονδιακού, διζωνικού, δικοινοτικού κράτους στην Κύπρο, που θα προκύψει από τη λύση του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ