Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
Απόλυτη εγκατάλειψη για εργαζόμενους και ασθενείς

Τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές διαπίστωσε κλιμάκιο της ΝΕ Ρόδου του ΚΚΕ, που βρέθηκε στο χώρο με αφορμή το θάνατο ασθενούς

Τραγικές και απάνθρωπες καταστάσεις ζουν καθημερινά οι 81 άνθρωποι με αναπηρίες που νοσηλεύονται στο Θεραπευτήριο Κολυμπίων Ρόδου, αλλά και οι εργαζόμενοι εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, του παλαιού κτιρίου, αλλά και της έλλειψης στην αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή για τη φροντίδα των αναπήρων, που είναι κατά 85% μη αυτοεξυπηρετούμενοι.

Το Θεραπευτήριο - μετονομάστηκε το 1996 σε Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) - επισκέφτηκε πρόσφατα κλιμάκιο της ΝΕ Ρόδου του ΚΚΕ, μετά και το περιστατικό της αυτοκτονίας νεαρού άντρα που νοσηλευόταν εκεί. Οπως διαπίστωσε το κλιμάκιο, στο Θεραπευτήριο εργάζονται μόλις οκτώ νοσηλευτές και οκτώ βοηθοί, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τρεις βάρδιες όλο το 24ωρο! Αποτέλεσμα είναι στην πρωινή βάρδια να δουλεύουν μόλις δυο νοσηλευτές και τρεις βοηθοί, ενώ στην απογευματινή και βραδινή βάρδια ένας νοσηλευτής και ένας βοηθός είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα 81 ανθρώπων με αναπηρία! Ενδεικτικό της εντατικοποίησης είναι ότι οφείλονται 50 ρεπό σε κάθε εργαζόμενο!

Τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε ό,τι αφορά το επιστημονικό προσωπικό. Μέσω του προγράμματος «ΓΑΛΗΝΟΥ» - πρόγραμμα της Νομαρχίας - το Θεραπευτήριο επισκέπτεται μόλις μια φορά τη βδομάδα συμβασιούχος νευρολόγος - ορθοπεδικός. Αντίστοιχα, η ψυχολόγος, αν και μόνιμη, είναι αποσπασμένη και επισκέπτεται μια φορά τη βδομάδα τους ασθενείς. Μόνιμα στο Θεραπευτήριο υπηρετούν ένας γιατρός παθολόγος και μια κοινωνική λειτουργός, ενώ δεν υπάρχει φαρμακοποιός.

Το Θεραπευτήριο διαθέτει τρεις μόνιμους εργοθεραπευτές, αλλά χωρίς τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία και τον κατάλληλο εξοπλισμένο χώρο. Ετσι, ενώ έπρεπε να λειτουργούν αίθουσες αυτοεξυπηρέτησης, κινητικότητας και αποκατάστασης, λειτουργεί μόνο κατά το ήμισυ η αίθουσα αυτοεξυπηρέτησης. Εντελώς ακατάλληλο για τη νοσηλεία ανθρώπων είναι και το κτίριο του περασμένου αιώνα που με δυσκολία συντηρείται.

Σε ανακοίνωση - καταγγελία της η ΝΕ Ρόδου του ΚΚΕ υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες που φέρει το υπουργείο Υγείας για την τριτοκοσμική κατάσταση στο Θεραπευτήριο Κολυμπίων. Και ζητάει την ενίσχυσή του με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και τη μεταφορά του σε νέο κτίριο που θα πληροί τις σύγχρονες προϋποθέσεις για τη νοσηλεία και φροντίδα ανθρώπων με αναπηρίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σήμερα(2013-10-11 00:00:00.0)
Συνειδητή εγκατάλειψη εργαζομένων και ασθενών(2008-07-06 00:00:00.0)
Εγκληματική εγκατάλειψη(2008-05-24 00:00:00.0)
Εγκληματικές ελλείψεις και εκχώρηση στους ιδιώτες(2007-11-02 00:00:00.0)
Αναβαθμισμένη... υποβάθμιση(2001-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ