Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Φτάνει πια η κοροϊδία!

Μαζική συγκέντρωση χτες στη Βέροια, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προστασία των ανέργων. Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Βέροιας
Από τη χτεσινή πορεία στους δρόμους της Βέροιας
Μαζική και μαχητική πορεία στη Βέροια πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, κλωστοϋφαντουργοί του Ομίλου Λαναρά από τη Νάουσα, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Ιούλη έως σήμερα, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμία απόλυση - καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, προστασία όλων των ανέργων - απολυμένων του Ομίλου Λαναρά.

Κλωστοϋφαντουργοί των εργοστασίων «Κλωστήρια Γ», «Κόπλαμ», μαζί με τους απολυμένους της «Τρικολάν», της «Ολυμπιακής» και των «Κλωστηρίων Β», με μπροστάρη το πανό που έγραφε «Φτάνει πια η κοροϊδία. Πλήρης προστασία όλων των ανέργων - απολυμένων του Ομίλου Λαναρά», πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Βέροιας, με κατάληξη στη Νομαρχία Ημαθίας, όπου συναντήθηκαν με τον νομάρχη.

Το επιχειρησιακό σωματείο των «Κλωστηρίων Γ» στο υπόμνημα προς τον νομάρχη Ημαθίας σημειώνει ότι «παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, τα εργοστάσια δε λειτουργούν, ούτε υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύονται απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων, δε διαψεύδονται από την εργοδοσία, ούτε από το υπουργείο Απασχόλησης».

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση κάλεσαν τους συγκεντρωμένους κλωστοϋφαντουργούς οι πρόεδροι των εργοστασιακών σωματείων «Γ Κλωστηρίων», «Κλωθώ» και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και ορίστηκε συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης, κάτω από την πίεση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος Λαναρά χρηματοδοτήθηκε εκ νέου από τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου, όπως επιδίωκαν η ΓΣΕΕ και ο ΣΥΝ, εντούτοις τα εργοστάσια παραμένουν κλειστά και οι κλωστοϋφαντουργοί πληρώθηκαν μόνο για το Μάη, τον Ιούνη και το επίδομα της άδειας. Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, την έμπρακτη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του Κόμματος, διαβεβαιώνοντάς τους ότι στον αγώνα τους θα έχουν την ολόπλευρη πολιτική στήριξη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ