Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Στην πρωτοπορία για την επιτυχία της απεργίας

Καθημερινές εξορμήσεις για την κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης, με αιχμή τα ΒΑΕ. Στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η συγκέντρωση της Αθήνας

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό για τα ΒΑΕ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό για τα ΒΑΕ
Ολα τα μέτρα, ώστε η κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία δε θα επιτρέψουν την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, παίρνουν τα ταξικά σωματεία του κλάδου, δίνοντας πρωτοπόρα τη μάχη για την προετοιμασία και την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου, την ερχόμενη Τρίτη, 16 Απρίλη.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Με καθημερινές εξορμήσεις, πρωί και απόγευμα, στα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά μαγαζιά της Αθήνας, ενημερώνει και προετοιμάζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά με απόφαση του σωματείου τους.

Στην Κεφαλλονιά, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην περιοχή «Λασσή». Στην Κέρκυρα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο. Στην Κω, στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στη Ζάκυνθο, οι απεργοί του κλάδου θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της περιοχής στις 8 το απόγευμα, στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα σε ενιαίο ξεσηκωμό

Με κοινή τους ανακοίνωση, οχτώ σωματεία του κλάδου (Αθήνα, Πειραιάς, Κέρκυρα, Κως, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Σάμος και Λήμνος) απευθύνονται στους εργαζόμενους και υπογραμμίζουν: «Είμαστε οι πιο πολλοί. Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική σε όφελός μας, αρκεί να το πιστέψουμε». Καλούν σε «συσπείρωση τώρα στα ταξικά συνδικάτα που οργανώνουν τον αγώνα. Συντονιζόμαστε με το ΠΑΜΕ με πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας».

Η νέα απεργιακή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης που στόχο έχει αυτή τη φορά τα ΒΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι στις 5 του Σεπτέμβρη, συντονίζοντας τη δράση τους, σωματεία του κλάδου σε διάφορες περιοχές της χώρας προχώρησαν σε 4ωρη στάση εργασίας με ζήτημα αιχμής τα ΒΑΕ. Αξιοποιώντας μια σειρά από αγωνιστικές μορφές πάλης, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις, συμβολικές καταλήψεις, εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις κλπ.

Πολύμορφες δράσεις παντού

Αυτές οι πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζονται και εντείνονται από τις ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, καθώς Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο της πάλης για τα ΒΑΕ, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Στις 15 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ.
  • Στις 16 Σεπτέμβρη, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στο παλιό Εργατικό Κέντρο.
  • Επίσης, στις 16 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ διοργανώνει πικετοφορία, στις 7 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
  • Στις 17 Σεπτέμβρη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο.
  • Στις 18 Σεπτέμβρη, συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αρτας, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς.
  • Επίσης, στις 18 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ