Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ
Προτάσσουν την «πραγματικότητα» του διαχειριστή του συστήματος

Σ' έναν εξαιρετικά ρηχό αντιπολιτευτικό λόγο επιμένει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας χείριστες υπηρεσίες στο λαό, υπονομεύοντας, στο μέτρο της απήχησής της, την ανάγκη για οργάνωση της λαϊκής πάλης όχι απλά εναντίον της κυβέρνησης, αλλά συνολικά εναντίον της τάξης που αυτήν εκπροσωπεί και εκφράζει.

Και χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «CITY», εμφανίστηκε να κινείται σε συχνότητες μεταφυσικές, παρουσιάζοντας τα προβλήματα περίπου σαν αυθύπαρκτα και ουρανοκατέβατα και εγκαλώντας τον πρωθυπουργό όχι για μια συνειδητή ταξική πολιτική, αλλά για αδυναμία παρέμβασης! Για την ηγεσία του ΣΥΝ το μεγάλο κεφάλαιο είναι... αθώο. Δεν είναι αυτό που στηρίζει και στηρίζεται στην πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας του, είναι μόνο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που την επιλέγουν και στηρίζονται σ' αυτήν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε ξανά στην «κάλπη» σαν σε μαγικό ραβδάκι, ισχυριζόμενος ότι οι εκλογές θα διαμορφώσουν ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό τοπίο, θα είναι εκλογές μεγάλων ανατροπών. Ικανές «να σταματήσουν την κατρακύλα της χώρας, να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό, να έχουμε νέους συσχετισμούς και να διαμορφωθούν οι προοπτικές για μια άλλη πορεία της χώρας»!

Για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όλα αφορούν στη διακυβέρνηση της χώρας και όλα θα λυθούν αν αυτή παρθεί απ' τα χέρια του δικομματισμού και περάσει στα δικά του! Οπως το έθεσε ο Αλ. Τσίπρας: «Βεβαίως. Μια λύση διακυβέρνησης. Αλλά αυτή η λύση διακυβέρνησης δεν μπορεί να έχει σε τίποτα να κάνει με το μοντέλο του δικομματισμού» (...) «αυτό το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μοντέλο που είχαμε τα τελευταία 15 χρόνια στη χώρα μας έχει αποτύχει παταγωδώς και σε διεθνές επίπεδο». Αυτό βέβαια που δεν είπε είναι ότι παταγώδη αποτυχία γνώρισαν και εγχειρήματα, σαν αυτό που προτείνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θέλουμε να αλλάξει πορεία η χώρα, το διατυμπανίζουμε, δε φοβόμαστε να το πούμε», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Γίνεται, ωστόσο, σαφές ότι η μόνη αλλαγή που προτείνει είναι αυτή που αφορά στους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς όπως συμπλήρωσε, «δεν μπορεί να αλλάξει πορεία η χώρα με τα δυο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν». Τοποθετώντας εκεί τον πήχη των φιλοδοξιών της η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναμενόμενη χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές» τις προτάσεις του ΚΚΕ. Οπως δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας: «Το ΚΚΕ νομίζω ότι οφείλει να απαντήσει στα μεγάλα διλήμματα που τίθενται όχι με όρους μαξιμαλιστικούς, αλλά με όρους πραγματικότητας». Πολύ θα ήθελε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ να τον ακολουθήσει στον κατήφορό του και να απαντήσει με τους μινιμαλιστικούς όρους διαχείρισης του καπιταλισμού.

Αυτή η «πραγματικότητα», την οποία επικαλείται, απαντά στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε παρακάτω - «Τι είναι ρεαλιστικό σήμερα; Να γίνονται οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι;» - με τρόπο που επιβεβαιώνει το ΚΚΕ και διαψεύδει παταγωδώς τη φιλολογία - κοροϊδία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πως μπορεί να λυθούν τα προβλήματα των φτωχών χωρίς να πάψουν να υπάρχουν και οι πλούσιοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ