Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟΥΣ 88 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ
Νέο διπλό φονικό σε Σίνδο και Νάουσα

Το ανελέητο φονικό που βρίσκεται σε εξέλιξη στους τόπους δουλειάς δεν έχει τέλος. Χτες και προχτές, δυο ακόμα εργάτες σκοτώθηκαν πάνω στο μεροκάματο, ανεβάζοντας στους 88 τους νεκρούς από τον περασμένο Γενάρη. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο 50χρονος Κωνσταντίνος Κοτζαγιώργης συνθλίφτηκε στην πρέσα εργοστασίου παραγωγής πλαστικών τελάρων «Παναγιωτίδης» στη Νάουσα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τελάρο, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «κόλλησε» κατά την κατασκευή του πάνω στο μηχάνημα. Ο 50χρονος εργάτης, που σκοτώθηκε ακαριαία, ήταν απολυμένος κλωστοϋφαντουργός από το εργοστάσιο της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ».

Το δεύτερο θύμα καταγράφηκε χτες, μετά τις 4 μ.μ., στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (Σίνδο). Ενας 25χρονος σκοτώθηκε μετά από έκρηξη δεξαμενής στο εργοστάσιο χρωμάτων «Β. Β. Μπότης» (Βασιλειάδης), κατά τη διάρκεια ηλεκτροσυγκόλλησης. Το μεγάλο καπάκι της δεξαμενής εξερράγη και εκτινάχτηκε σε απόσταση 300 μέτρων, σκοτώνοντας ακαριαία τον 25χρονο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε από τους συναδέλφους του πολλά μέτρα μακριά. Τα θύματα θα ήταν περισσότερα αν το καπάκι έπεφτε σε διερχόμενο αυτοκίνητο ή σε λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους στον παρακείμενο δρόμο. Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια του εργοστασίου «ΖΑΝΑΕ» που βρίσκεται 200 μέτρα μακριά. Πολλοί εργαζόμενοι έκαναν λόγο για σοβαρές ελλείψεις μέτρων ασφάλειας και πιθανολογούσαν ότι οι δεξαμενές δεν είχαν καθαριστεί καλά από την πίσσα που προηγούμενα περιείχαν.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε αμέσως στον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να σταλεί άμεσα εμπειρογνώμονας. Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ανάμεσα σε άλλα, καταγγέλλει «την Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας Θεσσαλονίκης, τη διευθύντρια κα. Βασίλα, η οποία αρνήθηκε να στείλει επιθεωρητή στον τόπο του ατυχήματος, με αποτέλεσμα να παραγραφεί το αυτόφωρο για τους υπεύθυνους και να συγκαλυφτούν οι αιτίες του ατυχήματος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ