Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Εντυπωσιακό ρεκόρ η Τζαμάικα

Τρίτο χρυσό μετάλλιο χτες για τον Μπολτ στα 4Χ100

Eurokinissi

Τρίτο χρυσό μετάλλιο χτες για τον Μπολτ στα 4Χ100
Η Τζαμάικα έκανε πάλι το... θαύμα της. Η ομάδα σκυταλοδρομίας ανδρών 4Χ100 ήταν πρώτη και καλύτερη σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με την εκπληκτική επίδοση 37.10. Το ρεκόρ ήταν... στοιχειωμένο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στο Βαρκελόνη από τις ΗΠΑ.

Η γυναικεία ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100 από τη Ρωσία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αφού στον τελικό του αγωνίσματος κάλυψε την απόσταση σε 42 δεύτερα και 31 εκατοστά. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η ομάδα του Βελγίου και το χάλκινο της Νιγηρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες της Τζαμάικας, που ήταν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, δεν τερμάτισαν, αφού ακυρώθηκαν. Μετά τον αποκλεισμό των Αμερικανών σε άντρες και γυναίκες.

Στο άλμα επί κοντώ ο Αυστραλός Στιβ Χούκερ ήταν αυτός που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ 5.96.

Στο δέκαθλο ο Αμερικανός Μπράιαν ήταν αυτός που πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Ιταλός Αλεξ Σβάτσερ αναδείχτηκε νικητής στα 50 χλμ βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, φθάνοντας στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Ο Σβάτσερ τερμάτισε σε 3 ώρες 37:09 που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Η Βραζιλιάνα Μόριν Χίγκα Μάγκι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος γυναικών με άλμα στα 7,04 μέτρα, επίδοση που σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά της. Το ασημένιο κατέκτησε η Ρωσίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Τατιάνα Λεμπέντεβα, με 7,03 μέτρα στην τελευταία προσπάθειά της και το χάλκινο η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκαγκαμπάρε με 6,91 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οκαγκαμπάρε μπήκε την τελευταία στιγμή στον τελικό, καθώς στον προκριματικό ήταν 13η, όμως η Ουκρανή Λιουντμίλα Μπλόνσκα, η οποία είχε προκριθεί, αποβλήθηκε από τους Αγώνες, γιατί βρέθηκε «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ